- Чорна смородина 1 стак.
- Малина 1 стак.
- Цукор 1 стак.
Варення з малини та чорної смородини
Смачне, ароматне, яскраве - літо в кожній ложці! Варення з малини та чорної смородини виходить із легкою кислинкою без нудотної солодкості. Ягоди варяться зовсім недовго, тому максимально зберігають свій колір і форму. Взимку таке варення буде чудовим доповненням до млинців, оладок і запіканки.
300 хв. Порції: 1 174 Кк
Приготування рецепту
Як зварити варення з малини та чорної смородини? Підготуйте необхідні інгредієнти. Можна взяти трохи більше малини або навпаки, смородини, пропорції ягід можуть бути різними, залежно від ваших уподобань і наявності тієї чи іншої ягоди.
Смородину звільніть від гілочок і листя, промийте під проточною водою і просушіть на паперовому рушнику. Малину можна не мити, особливо якщо вона з власної дачі, щоб не втратила форму.
Сухі чисті ягоди засипте цукром, розділивши загальну кількість цукру на дві частини. Залиште ягоди на час, щоб вони пустили сік.
Періодично перемішуйте ягоди силіконовою лопаткою або ложкою. Бажано робити це дуже акуратно, щоб ягоди не втратили форму.
Коли ягоди добре пустять сік (у мене на це пішло 5-6 годин), можна починати варити варення. Варення готується дуже швидко, тому попередньо простерилізуйте банки будь-яким зручним для вас способом, прокип'ятіть кришки.
Помістіть смородину разом із соком у відповідну ємність і поставте на повільний вогонь. Якщо ви плануєте заготовити багато варення, добре підійде емальований таз або широка каструля з низькими бортиками. У мене ягід на одну банку, тому я взяла емальований ківш. Коли маса закипить, продовжуйте варити її на помірному вогні протягом 5 хвилин, періодично знімаючи пінку. Важливо, щоб під час варіння варення не вирувало, перемішувати його теж не треба.
Далі додайте малину разом із соком, що виділився з неї. Не перемішуйте. Дайте закипіти. Після закипання варіть на помірному вогні не більше 5 хвилин.
Уварювати до густоти варення не потрібно. Кипляче варення викладіть у підготовлену банку, добре закрутіть або закатайте кришку. Переверніть і укутайте ковдрою. Залиште так до повного охолодження, а потім приберіть у прохолодне місце для зберігання.
Із зазначеної кількості інгредієнтів у мене вийшла одна баночка варення на 350 мл і ще залишилося трохи для млинців, тостів і до чаю. Вдалих заготовок!
Варення з малини і чорної смородини виходить дуже смачним, не густим і без нудотної солодкості. Готове варення чудово підійде до несолодкого чаю, особливо в зимовий період, а також як топінг до млинців, панкейків, оладок і тостів або навіть до морозива.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.06.2023