- Кролик 1 кг
- Цибуля 2 шт.
- Часник (за смаком) 10 зубч.
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Вершкове масло 1 чайн.л.
- Вино біле (сухе) 1 стак.
- Вода 1 стак.
- Розмарин 1 чайн.л.
- Маслини 15 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Смажений кролик на сковороді з цибулею
Оригінальна страва з яскравим смаком - фантастика! Смажений кролик на пательні з цибулею виходить дуже апетитний і соковитий. Незвичайне поєднання продуктів нікого не залишить байдужим. Подавайте таку страву на святковий стіл або сімейну вечерю. Сподобається всім без винятку!
90 хв. Порції: 4 174 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити кролика на сковороді з цибулею? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти. Якщо у вас м'ясо із заморозки, то його слід попередньо розморозити. Розріжте тушку кролика на порційні шматки.
М'ясо обполосніть і обсушіть паперовими серветками. У сковороді з товстим дном і високими краями розігрійте олію. Відправте м'ясо в сковороду.
Обсмажте з двох боків до апетитної рум'яної скоринки.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння, обполосніть і обсушіть. Розріжте цибулю на чотири частини. Для яскравості готової страви я використовував звичайну ріпчасту цибулю і червону салатну. Відправте цибулю та часник у сковорідку.
Обсмажуйте все разом до золотистого кольору цибулі.
Додайте вершкове масло, посоліть усе за смаком. Всипте сухий розмарин і додайте улюблені спеції. Влийте вино та воду. Кількість рідини можна збільшити або зменшити за своїм бажанням залежно від того, скільки ароматного соусу ви хочете отримати в готовій страві. Врахуйте той момент, що під час тушкування деяка кількість рідини випарується.
Усе акуратно перемішайте і доведіть до кипіння. Далі полум'я зменшіть до мінімального і томіть кролика під кришкою до повної готовності. У мене на це пішло 1,5 години. У процесі готування переверніть кілька разів шматочки м'яса. Наприкінці приготування спробуйте соус на смак, за необхідності досоліть і посипте меленим перцем. Додайте маслини та готуйте ще 5-10 хвилин.
Готово! Подавайте в гарячому вигляді як самостійну страву або на додаток до картоплі чи рису.
Коли м'ясо кролика було повністю готове, я додав у сковорідку кілька тонко нарізаних пір'їн червоної цибулі, кілька зубків часнику і трохи молодої зеленої цибулі. Так під час подачі готова кролятина мала апетитніший і ефектніший вигляд.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 08.05.2024