- Пшеничне борошно 200 гр
- Вершкове масло 150 гр
- Цукор 100 гр
- Курячі яйця 3 шт.
- Розпушувач 1 чайн.л.
- Творог 500 гр
- Лохина 300 гр
- Сметана 100 гр
- Цукор 100 гр
- Ванільний цукор 1 чайн.л.
Пиріг з сиром і ягодами
На святковий стіл або просто так. Смачніше не придумаєш! Пиріг із сиром і ягодами - доступна випічка без турбот і клопоту. Розсипчасте пісочне тісто, ніжна сирна начинка і соковиті ягоди - що ще потрібно для справжніх ласунів? До філіжанки ароматного чаю або кави.
100 хв. Порції: 8 248 Кк
Приготування рецепту
Як зробити солодкий бездріжджовий пиріг із сиром, сметаною, цукром і ягодами в духовці в домашніх умовах? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Приготування почніть із тіста. Борошно беріть вищого ґатунку. Вершкове масло має бути холодним, тому діставайте його з холодильника безпосередньо перед приготуванням. Духовку заздалегідь увімкніть на 180°С.
У чашу блендера всипте борошно, цукор і розпушувач. Додайте нарізане шматочками вершкове масло. Збийте все в дрібну крихту. Якщо блендера немає, можете перетерти все руками.
Пересипте крихту в миску, додайте яйце і швидко замісіть пісочне тісто. Щойно тісто почне скочуватися в єдину кулю, воно готове. Довго місити його не потрібно, інакше основа пирога вийде жорсткою.
Готове тісто скачайте в кулю, загорніть у плівку і покладіть на 30 хвилин у холодильник.
Тим часом зробіть начинку. Творог підійде будь-який, але бажано не сухий (у ньому можуть бути дрібні жорсткі крупинки, вони можуть зіпсувати загальне враження від начинки) і не надто вологий (такий творог краще заздалегідь відважити, щоб стекла зайва сироватка, інакше вона дасть зайву вологу під час випікання). Чим жирніший творог - тим смачніший пиріг. У мене творог у брикетах.
Ягоди вимийте і ретельно обсушіть на паперових серветках. У мене лохина, але також можна зробити пиріг із сиром і чорницею, журавлиною, суницею, вишнею, чорною смородиною або асорті з ягід. Якщо ви використовуєте малину або полуницю, то попередньо пересипте ягоди крохмалем або борошном, інакше вони можуть перетворитися на пюре за час випікання.
У чашу блендера викладіть творог, сметану, яйця, цукор і ванільний цукор. Ретельно збийте до однорідності.
Розподіліть тісто по дну і бортикам форми для випічки діаметром (Ø 20-21 см). У мене кулінарне кільце, але можете використовувати звичайну роз'ємну форму.
Вилийте на тісто творожну начинку та розрівняйте. Зверху рівним шаром розподіліть лохину. Випікайте пиріг у розігрітій до 180℃ духовці близько 35 хвилин. Час вказано приблизно.
Пісочний пиріг із творогом і ягодами охолодіть, вийміть із форми та подайте до столу. На другий день пиріг добре ущільнюється і стає ще смачнішим. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.05.2024