- Молоді кабачки (2-3 штуки) 600 гр
- Помідори 300 гр
- Морква (1 середня) 150 гр
- Цибуля (червона або звичайна) 100 гр
- Оливкова олія 2 стол.л.
- Зелень за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кабачки тушковані з овочами в мультиварці
Легкий овочевий гарнір для охочих схуднути! Кабачки, тушковані з овочами в мультиварці, готуються зовсім недовго. Тому вони не розварюються і залишаються міцними та трохи хрусткими. Страва чудово підійде і як гарнір, і як основна страва.

45 хв. Порції: 4 52 Кк
Приготування рецепту
Як тушкувати кабачки з овочами в мультиварці? Підготуйте продукти. Кабачки, крім молодих, можете взяти і більш зрілі, потрібно буде лише очистити їх від шкірки та видалити насіння. Замість червоної цибулі підійде і звичайна ріпчаста, я якраз готував із нею. Зелень і спеції беріть за смаком.
Кабачки помийте, відріжте кінчики. Наріжте кабачки на кружечки або півкола. Або великими кубиками, як вам більше подобається.
Моркву також ріжте довільно - кружечками, брусочками, кубиками. Або просто натріть її на крупній тертці.
Цибулю наріжте пір'ям, півкільцями або кубиком.
У помідорів видаліть плодоніжку, сам плід наріжте на невеликі часточки. Замість свіжих помідорів підійде томатна паста або консервована протерта м'якоть томатів. А зі свіжих помідорів за бажання ви можете зняти шкірку.
Увімкніть на мультиварці режим, що підходить для смаження. Залежно від моделі він може називатися по-різному. Звіртеся з інструкцією до вашого приладу. Влийте в чашу олію, її краще брати спеціальну для смаження. Викладіть в олію цибулю та моркву. Обсмажте їх, помішуючи, близько 5 хвилин.
Потім додайте в мультиварку кабачки. Обсмажте їх ще 5 хвилин, помішуючи.
Після чого викладіть у чашу нарізані помідори. Посоліть і поперчіть страву, можете також додати спеції за смаком. Закрийте кришку і перемкніть мультиварку в режим Тушкування (або відповідний для тушкування). Час виставите 20 хвилин. Час може відрізнятися залежно від потужності вашої мультиварки та особливостей її роботи.
Після сигналу про готовність вимкніть мультиварку, відкрийте кришку і спробуйте овочі на готовність. За необхідності тушкуйте овочі ще.
Тушковані овочі з кабачком готові. Під час подавання додайте в страву нарізану зелень. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.12.2024