- Бульйон 1 л
- Картопля 4 шт.
- Черемша (1 пучок) 100 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Червона сочевиця (або будь-яка інша крупа за смаком) 2 стол.л.
- Яйця 2 шт.
- Помідори 1 шт.
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Зелень (кріп, молода цибуля або петрушка) за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Суп із черемші без м'яса
Яскравий, смачний, корисний - припаде до смаку всім! Суп із черемші без м'яса виходить дуже апетитний, легкий і водночас ситний. Черемша надає цікавого часникового аромату і приємного смаку гарячій страві, які підкорюють з першого разу. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
30 хв. Порції: 5 77 Кк
Приготування рецепту
Як зробити суп із черемші без м'яса? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти за списком. Для супу можна використовувати різні крупи. Відмінно підійдуть рис, гречка, манка або червона сочевиця. У мене цього разу сочевиця. Супчик можна приготувати на овочевому, курячому чи м'ясному бульйоні і навіть на звичайній воді. Я використовував курячий бульйон.
Отже, картоплю очистіть від шкірки, обполосніть і наріжте невеликими кубиками або брусочками. Відправте картоплю в каструлю з бульйоном і встановіть на плиту. На сильному вогні доведіть усе до кипіння, далі полум'я зменшіть до помірного і варіть картоплю під кришкою близько 10-15 хвилин.
У цей час цибулю та моркву очистіть від шкірки. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте дрібно довільно. У сковорідці розігрійте невелику кількість олії та обсмажте подрібнені овочі до золотистого відтінку.
Листя черемші ретельно вимийте. Наріжте фрагментами не дуже дрібно.
В окрему миску вбийте яйця і збовтайте їх виделкою до однорідної маси.
Коли картопля буде практично готовою, відправте в каструлю сочевицю, дрібно нарізаний помідор і черемшу (зверніть увагу на те, що якщо у вас молоденькі листочки черемші, то їх слід відправити до супу в самому кінці разом із зеленню). З помідора попередньо можна зняти шкірку. Посоліть усе за смаком і варіть близько 5-10 хвилин.
Відправте засмажку в суп. Перемішайте.
Тонкою цівкою влийте яйце в каструлю, розбовтуючи його в бульйоні виделкою таким чином, щоб утворилися яєчні мережива. Додайте дрібно нарізану зелень. Дайте супу покипіти ще 1-2 хвилини і зніміть каструлю з вогню.
Під час подачі посипте суп меленим чорним перцем за бажанням.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024