- Кефір 150 мл
- Полуниця 200 гр
- Манго 1 шт.
Смузі з полуницею і манго в блендері
Чудовий густий напій для справжніх гурманів! Смузі з полуницею і манго в блендері можна сміливо подавати на сніданок і полуденок. Свіжі збиті в пюре фрукти з кефіром насичують не гірше за кашу. Можете додати в смузі насіння чіа або вівсяні пластівці і ваш сніданок стане ще ситнішим.
20 хв. Порції: 2 49 Кк
Приготування рецепту
Як зробити смузі з полуницею і манго в блендері? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Полуницю беріть ароматну, стиглу, соковиту. Крім полуниці можна брати будь-які ягоди або фрукти за смаком. Кефір можете замінити натуральним йогуртом. Або, щоб посилити смак смузі, взяти полуничний або манговий йогурт.
Полуницю вимийте, обсушіть, видаліть хвостики та наріжте шматочками. Якщо полуниця заморожена, попередньо її розморозьте.
Манго вимийте, обсушіть. Розріжте плід навпіл і видаліть кісточку. Кожну половинку очистіть від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Важливо очищати манго саме в такій послідовності. Адже після зняття шкірки плід стає слизьким. Під час розрізання його навпіл можете порізатися. Кісточка в манго велика і плоска, м'якоть щільно з нею зростається, тому доведеться повозитися.
У високу склянку викладіть шматочки манго та полуниці. Влийте кефір. Жирність кефіру обирайте на свій смак. Також замість кефіру можете використовувати молоко, звичайне або рослинне (кокосове, мигдальне тощо). За бажанням можете додати в смузі трохи меду або цукру, особливо в разі якщо кефір кислий.
Збийте все занурювальним блендером 1-2 хвилини до отримання густої однорідної маси.
Смузі з манго та полуницею розлийте по склянках і подайте до столу. Приємного апетиту!
Як вибрати стиглий манго? На колір орієнтуватися не варто. Важлива щільність і текстура. При натисканні плід має бути м'яким, але не пухким. Шкірка гладенька, не зморщена (якщо тільки це не сорт, у якому шкірка від початку зморщена). Форма плоду має бути овальною, а сам плід об'ємним. Ну і запах. Він має бути трохи солодкуватим. Якщо манго взагалі не пахне і при цьому щільний на дотик, то він ще не дозрів. Це можна виправити, давши йому полежати за кімнатної температури кілька днів. Але краще, звісно, одразу вибирати зрілі плоди.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024