- Пшеничне борошно 160 гр
- Молоко 100 мл
- Цукор 100 гр
- Цукрова пудра 5 гр
- Рослинна олія 70 мл
- Розпушувач 10 гр
- Курячі яйця (великі) 2 шт.
- Ванілін (щіпка) 1 гр
- Сіль (щіпка) 1 гр
Повітряний пиріг в духовці
Універсальна випічка з того, що завжди є під рукою. Повітряний пиріг у духовці на молоці та олії - це чудове частування до чаю або кави. Пиріг дуже швидкий, і якщо гості вже на порозі, можете сміливо його готувати. Подавайте просто так або доповніть свіжими ягодами, згущеним молоком чи варенням.

60 хв. Порції: 6 341 Кк
Приготування рецепту
Як спекти швидкий ніжний повітряний пиріг на молоці в духовці? Підготуйте продукти. Борошно беріть вищого ґатунку. Яйця потрібні великі добірні. Дрібних візьміть 3 штуки. Ванілін можете замінити на 1 ч. л. ванільного цукру. Оскільки тісто готується за лічені хвилини, заздалегідь увімкніть духовку на 180°С.
У мисці з'єднайте яйця, цукор, ванілін і сіль. Збийте міксером до пишності та посвітління. Від того, як ви зіб'єте яйця, залежить легкість вашого пирога. Не можна збивати масу прямо до білого і до щільності - білок втратить повітряні бульбашки, які піднімають тісто. І в такому разі не допоможе навіть розпушувач. Тісто або не підніметься зовсім, або підніметься дуже слабо.
Продовжуючи збивати на невеликій швидкості, влийте рослинну олію та молоко кімнатної температури. Рослинну олію беріть рафіновану без запаху. У мене соняшникова. Можете замінити рослинну олію на вершкове масло, попередньо розтопивши та охолодивши.
Частинами всипте просіяне з розпушувачем борошно. Завдяки просіюванню борошно насититься киснем, і готовий пиріг вийде ніжнішим і пишнішим. Збийте тісто міксером на низьких обертах або перемішайте лопаткою.
Тісто має вийти злегка в'язким, але текучим. Врахуйте, що борошна може знадобиться більше або менше залежно від якості самого борошна і розміру яєць.
Перекладіть тісто в застелену пергаментом і змащену олією форму для випічки (Ø 20 см). Випікайте пиріг у розігрітій до 180°С духовці 30-40 хвилин до сухої шпажки.
М'який і повітряний пиріг перекладіть на блюдо, злегка охолодіть, посипте цукровою пудрою і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024