- Куряче філе 300 гр
- Болгарський перець (різнокольорові) 250 гр
- Помідори 200 гр
- Сухарики (пшеничні) 60 гр
- Курячі яйця 3 шт.
- Часник 2 зубч.
- Майонез (можна замінити сметаною) 3 стол.л.
- Сіль за смаком
Салат із курки помідорів і сухариків
Яскравий та апетитний - справжня окраса вашого столу! Салат із курки, помідорів і сухариків - це приклад смачної, ситної та ефектної страви. Вдале поєднання м'якої курки, соковитих свіжих овочів і хрустких сухариків зробить цей салат фаворитом у вашій кулінарній книзі.
80 хв. Порції: 4 131 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із курки, помідорів, яєць і сухариків? Підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Овочеву частину салату і спеції можете замінювати або доповнювати на свій смак. Сухарики підійдуть пшеничні або житні, магазинні та домашні.
Майонез змішайте з пропущеними через прес зубчиками часнику. Майонез можете замінити сметаною.
Куряче філе вимийте і відваріть у підсоленій киплячій воді до готовності або загорніть у фольгу і запечіть у духовці за температури 180℃ близько 25 хвилин до готовності. Курку охолодіть і наріжте дрібними шматочками. Якщо використовуєте заморожену птицю, попередньо її розморозьте на нижній полиці холодильника.
Помідори вимийте, обсушіть, наріжте невеликими кубиками. За бажанням можете видалити вологу серцевину з насінням.
Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки та наріжте дрібними кубиками. Щоб салат вийшов яскравим і красивим, болгарський перець краще взяти різних кольорів.
Яйця зваріть круто, охолодіть і очистіть. За бажанням можете білки та жовтки натерти окремо та сформувати з них два роздільні шари.
Можете просто змішати всі інгредієнти в салатнику, але я вважаю за краще робити салат у кулінарному кільці, щоб було видно всі шари. Підійде кільце діаметром 16 см. Першим шаром викладіть куряче філе і полийте майонезом. Я переклав майонез у кондитерський мішок і відрізав кінчик. Так розподіляти його зручніше, ніж ложкою.
Далі рівним шаром розподіліть терті яйця і також полийте майонезом.
На яйця викладіть дрібно нарізані помідори і полийте їх майонезом.
Наступним шаром викладіть жовтий болгарський перець і також змастіть майонезом.
Далі розподіліть зелений болгарський перець і майонез. За бажанням можете змішати два види перцю і викласти все одним шаром.
Салат прикрасьте сухариками і поставте на 30 хвилин у холодильник для просочення. Потім кулінарне кільце зніміть.
Салат із куркою, болгарським перцем і сухариками прикрасьте свіжою зеленню та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.05.2024