Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Суп із картоплі та моркви

Такий гарний і смачний, що неможливо відірватися! Суп із картоплі та моркви можна зварити як на м'ясному бульйоні, так і на воді. У будь-якому разі він вийде ситним і сподобається всім за столом. Овочі попередньо обсмажуються, що робить суп ще ароматнішим і смачнішим.

Суп із картоплі та моркви

60 хв. Порції: 6 56 Кк


  1. Картопля (4 середніх) 400 гр
  2. Морква (1 велика) 100 гр
  3. Цибуля (1 середня) 100 гр
  4. Зелений горошок 100 гр
  5. Томатна паста 1 стол.л.
  6. Рослинна олія 5 стол.л.
  7. Бульйон (м'ясний, курячий або овочевий) 2 л
  8. Лавровий лист 1 шт.
  9. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зварити суп із картоплі та моркви? Підготуйте продукти. Бульйон ви можете використовувати будь-який - м'ясний, курячий, овочевий, навіть грибний. Або варіть суп просто на воді. Зелений горошок, крім замороженого, підійде свіжий або консервований.

  2. Одразу наріжте всі овочі, оскільки суп вариться досить швидко. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.

  3. Моркву наріжте також дрібним кубиком. Для цього супу мені подобається саме різати моркву, а не натирати, щоб вона відчувалася в супі.

  4. Картоплю також наріжте, але кубиками трохи більшими.

  5. Розігрійте на середньому вогні сковорідку, влийте на неї рослинну олію для смаження. Викладіть на сковороду моркву. Обсмажте її, помішуючи, 5-7 хвилин, до легкого рум'янцю. Потім перекладіть у каструлю, в якій будете варити суп.

  6. А на місце моркви викладіть картоплю. Якщо олії на сковорідці залишилося мало, то долийте ще трохи. Обсмажте картоплю також недовгий час до рум'яної скоринки. І також перекладіть її в каструлю до моркви.

  7. Влийте в каструлю бульйон. Його кількість регулюйте на свій смак, залежно від того, якої густоти хочете отримати суп. Додайте в суп горошок. Я поклав заморожений. Додайте сіль. У мене був добре солоний бульйон, я його додатково не солив. Поставте суп варитися на невеликий вогонь. Варіть його 20 хвилин, до готовності картоплі.

  8. Одночасно на тій самій сковорідці обсмажте цибулю кілька хвилин, до прозорості, за необхідності додавши олію. Потім додайте до цибулі томатну пасту й обсмажте їх разом кілька хвилин.

  9. Наприкінці варіння перекладіть у суп засмажку з цибулі й томатної пасти. Покладіть у суп лавровий листочок. Проваріть його ще п'ять хвилин при слабкому кипінні. Потім вогонь вимкніть, накрийте каструлю кришкою і дайте постояти 15 хвилин.

  10. Подавайте суп до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com