- Картопля (4 середніх) 400 гр
- Морква (1 велика) 100 гр
- Цибуля (1 середня) 100 гр
- Зелений горошок 100 гр
- Томатна паста 1 стол.л.
- Рослинна олія 5 стол.л.
- Бульйон (м'ясний, курячий або овочевий) 2 л
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
Суп із картоплі та моркви
Такий гарний і смачний, що неможливо відірватися! Суп із картоплі та моркви можна зварити як на м'ясному бульйоні, так і на воді. У будь-якому разі він вийде ситним і сподобається всім за столом. Овочі попередньо обсмажуються, що робить суп ще ароматнішим і смачнішим.
60 хв. Порції: 6 56 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп із картоплі та моркви? Підготуйте продукти. Бульйон ви можете використовувати будь-який - м'ясний, курячий, овочевий, навіть грибний. Або варіть суп просто на воді. Зелений горошок, крім замороженого, підійде свіжий або консервований.
Одразу наріжте всі овочі, оскільки суп вариться досить швидко. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Моркву наріжте також дрібним кубиком. Для цього супу мені подобається саме різати моркву, а не натирати, щоб вона відчувалася в супі.
Картоплю також наріжте, але кубиками трохи більшими.
Розігрійте на середньому вогні сковорідку, влийте на неї рослинну олію для смаження. Викладіть на сковороду моркву. Обсмажте її, помішуючи, 5-7 хвилин, до легкого рум'янцю. Потім перекладіть у каструлю, в якій будете варити суп.
А на місце моркви викладіть картоплю. Якщо олії на сковорідці залишилося мало, то долийте ще трохи. Обсмажте картоплю також недовгий час до рум'яної скоринки. І також перекладіть її в каструлю до моркви.
Влийте в каструлю бульйон. Його кількість регулюйте на свій смак, залежно від того, якої густоти хочете отримати суп. Додайте в суп горошок. Я поклав заморожений. Додайте сіль. У мене був добре солоний бульйон, я його додатково не солив. Поставте суп варитися на невеликий вогонь. Варіть його 20 хвилин, до готовності картоплі.
Одночасно на тій самій сковорідці обсмажте цибулю кілька хвилин, до прозорості, за необхідності додавши олію. Потім додайте до цибулі томатну пасту й обсмажте їх разом кілька хвилин.
Наприкінці варіння перекладіть у суп засмажку з цибулі й томатної пасти. Покладіть у суп лавровий листочок. Проваріть його ще п'ять хвилин при слабкому кипінні. Потім вогонь вимкніть, накрийте каструлю кришкою і дайте постояти 15 хвилин.
Подавайте суп до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024