- Творог (нежирний у брикетах) 250 гр
- Вермішель 150 гр
- Молоко 120 мл
- Родзинки 50 гр
- Яйця (великі) 2 шт.
- Цукор 3 стол.л.
- Мелена кориця (щіпка) 1 гр
- Ванілін (щіпка) 1 гр
- Сіль (щіпка) 1 гр
Запечена вермішель із творогом у духовці
На сніданок або полуденок. Смачно - словами не передати! Запечена вермішель із творогом у духовці замінить обридлу кашу. Ця ситна солодка запіканка з родзинками сподобається не тільки дорослим, а й дітям. Подавайте її зі сметаною, згущеним молоком, варенням або зі свіжими ягодами та фруктами.
70 хв. Порції: 5 210 Кк
Приготування рецепту
Як зробити сирну запіканку з вермішеллю в духовці? Для початку підготуйте інгредієнти за списком. Творог підійде будь-який, але бажано не сухий (у ньому можуть бути дрібні жорсткі крупинки, вони можуть зіпсувати загальне враження від страви). Увімкніть духовку на 180 градусів.
Вермішель відваріть у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин до напівготовності. Вермішель відкиньте на друшляк або сито, промийте чистою холодною водою, щоб вона не злиплася, і охолодіть.
У мисці з'єднайте творог, яйця, молоко, цукор, ванілін і корицю. Ретельно розітріть масу вінчиком до однорідності. Якщо творог у вас щільний і грудкуватий, можете попередньо протерти його через сито. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Можете замінити цукор на будь-який цукрозамінник, що підходить для термічної обробки.
Додайте в творожну суміш вермішель. Акуратно перемішайте.
Всипте промиті родзинки та перемішайте масу. Родзинки підійдуть будь-які - великі або дрібні, темні або світлі.
Викладіть творожно-вермішелеву масу в застелену пергаментом і змащену олією форму для запікання і розрівняйте. Розмір моєї форми 21×15 см без урахування ручок. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 180℃ духовці 25-30 хвилин до готовності та появи на поверхні рум'яної скоринки.
Запечену вермішель із творогом злегка охолодіть, наріжте на шматочки та подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024