Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

М'ясо в афганському казані

М'яке, просто тане в роті - насолода в кожному шматочку! М'ясо в афганському казані виходить неймовірно смачним. Ніжна яловичина з овочами вразить своїм бездоганним смаком будь-якого гурмана. Подавайте страву у вигляді густого насиченого супу або як другу гарячу страву.

М'ясо в афганському казані

100 хв. Порції: 6 107 Кк


  1. Яловичина 1 кг
  2. Картопля (середнього розміру) 5 шт.
  3. Баклажани (близько 300 гр.) 1 шт.
  4. Морква (велика) 1 шт.
  5. Цибуля (велика) 1 шт.
  6. Помідори 2 шт.
  7. Болгарський перець 2 шт.
  8. Часник (2 головки (за смаком)) 15 зубч.
  9. Рослинна олія 50 мл
  10. Сіль за смаком
  11. Перець чорний мелений за смаком
  12. Зелень за смаком
  13. Вода (можна замінити на пиво) 100 мл


Приготування рецепту

  1. Як зробити тушковане м'ясо з овочами в афганському казані на плиті? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти. Замість яловичини можна взяти свинину, курку або дичину. До основного списку овочів за бажанням додайте кабачки, капусту та інше.

  2. Насамперед займіться овочами. Картоплю, цибулю, моркву й одну головку часнику очистіть від шкірки. У баклажана та болгарських перців зріжте хвостики. Видаліть насіннєву коробку в перчиків. Овочі вимийте.

  3. В афганський казан влийте невелику кількість рослинної олії. Відправте в казан цибулю і моркву, нарізані середніми шматочками (якщо ви наріжете овочі дрібно, то вони в процесі приготування можуть перетворитися на кашу).

  4. Далі додайте один подрібнений болгарський перець у казан.

  5. Яловичину наріжте великими шматками однакового розміру. У мене розмір шматочків приблизно 7 на 7 см. Викладіть м'ясо рівним шаром над овочами в казані. Усе посоліть, поперчіть і посипте улюбленими спеціями. Добре підійдуть базилік, суміш мелених перців, чебрець або розмарин.

  6. Викладіть поверх яловичини зубки часнику і другий болгарський перець, нарізаний крупно.

  7. Наступним шаром зробіть баклажан, подрібнений брусочками та помідори. За бажанням зніміть заздалегідь шкірку з томатів. Я для приготування рецепта взяв один великий помідор і жменю томатів чері.

  8. Завершальним шаром зробіть картоплю, нарізану крупно. Знову все посоліть і поперчіть. Другу головку часнику ретельно вимийте та занурте в картоплю. Відправте в казан лавровий лист і зелень, нарізану довільно. Влийте половину склянки води або світлого пива.

  9. Закрийте кришку і встановіть казан на плиту. Після закипання перевірте клапана на кришці, ножем або виделкою злегка піднявши його. Якщо виходить пара, значить процес готування йде правильно. Зменшіть нагрівання до помірного і готуйте від 50 хв до 1ч40хв. Точний час залежить від особливостей вашої плити, самого м'яса і розмірів шматків. Наприкінці приготування вимкніть плиту. Повністю випустіть пару з клапанів і лише після цього відкривайте кришку афганського казана.

  10. Подавайте яловичину з овочами у вигляді густого супу в глибоких тарілках.

  11. Так само можна запропонувати у вигляді другої страви, а бульйон подати окремо в піалі.


М'ясо в афганському казані можна приготувати як у домашніх умовах, так і на природі на багатті.

Якщо замість яловичини ви використовуєте курку, то скоротіть час готування до однієї години.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com