- Яловичина 1 кг
- Картопля (середнього розміру) 5 шт.
- Баклажани (близько 300 гр.) 1 шт.
- Морква (велика) 1 шт.
- Цибуля (велика) 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Часник (2 головки (за смаком)) 15 зубч.
- Рослинна олія 50 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
- Вода (можна замінити на пиво) 100 мл
М'ясо в афганському казані
М'яке, просто тане в роті - насолода в кожному шматочку! М'ясо в афганському казані виходить неймовірно смачним. Ніжна яловичина з овочами вразить своїм бездоганним смаком будь-якого гурмана. Подавайте страву у вигляді густого насиченого супу або як другу гарячу страву.

100 хв. Порції: 6 107 Кк
Приготування рецепту
Як зробити тушковане м'ясо з овочами в афганському казані на плиті? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти. Замість яловичини можна взяти свинину, курку або дичину. До основного списку овочів за бажанням додайте кабачки, капусту та інше.
Насамперед займіться овочами. Картоплю, цибулю, моркву й одну головку часнику очистіть від шкірки. У баклажана та болгарських перців зріжте хвостики. Видаліть насіннєву коробку в перчиків. Овочі вимийте.
В афганський казан влийте невелику кількість рослинної олії. Відправте в казан цибулю і моркву, нарізані середніми шматочками (якщо ви наріжете овочі дрібно, то вони в процесі приготування можуть перетворитися на кашу).
Далі додайте один подрібнений болгарський перець у казан.
Яловичину наріжте великими шматками однакового розміру. У мене розмір шматочків приблизно 7 на 7 см. Викладіть м'ясо рівним шаром над овочами в казані. Усе посоліть, поперчіть і посипте улюбленими спеціями. Добре підійдуть базилік, суміш мелених перців, чебрець або розмарин.
Викладіть поверх яловичини зубки часнику і другий болгарський перець, нарізаний крупно.
Наступним шаром зробіть баклажан, подрібнений брусочками та помідори. За бажанням зніміть заздалегідь шкірку з томатів. Я для приготування рецепта взяв один великий помідор і жменю томатів чері.
Завершальним шаром зробіть картоплю, нарізану крупно. Знову все посоліть і поперчіть. Другу головку часнику ретельно вимийте та занурте в картоплю. Відправте в казан лавровий лист і зелень, нарізану довільно. Влийте половину склянки води або світлого пива.
Закрийте кришку і встановіть казан на плиту. Після закипання перевірте клапана на кришці, ножем або виделкою злегка піднявши його. Якщо виходить пара, значить процес готування йде правильно. Зменшіть нагрівання до помірного і готуйте від 50 хв до 1ч40хв. Точний час залежить від особливостей вашої плити, самого м'яса і розмірів шматків. Наприкінці приготування вимкніть плиту. Повністю випустіть пару з клапанів і лише після цього відкривайте кришку афганського казана.
Подавайте яловичину з овочами у вигляді густого супу в глибоких тарілках.
Так само можна запропонувати у вигляді другої страви, а бульйон подати окремо в піалі.
М'ясо в афганському казані можна приготувати як у домашніх умовах, так і на природі на багатті.
Якщо замість яловичини ви використовуєте курку, то скоротіть час готування до однієї години.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024