- Черемша 200 гр
- Огірок 1 шт.
- Яйця 3 шт.
- Зелена цибуля (або червона салатна) 50 гр
- Рослинна олія 3 стол.л. (або 1 ст.л. майонезу)
- Зелень за смаком
- Зелений горошок 3 стол.л. (за бажанням)
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Салат із черемші з яйцем та огірком
Супер смачний і корисний - справжня вітамінна бомба! Свіжий, яскравий весняний салат із черемші з яйцем і огірком - це справжнє джерело вітамінів. Пікантна гостринка ароматної трави, соковитий огірок і відварені яйця чудово гармонують одне з одним. Обов'язково спробуйте!

15 хв. Порції: 3 138 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із листя черемші з яйцем і огірком? Легко і просто! Підготуйте всі необхідні продукти, які вказані в списку. Якщо у вас є заздалегідь відварені яйця, то салат ви приготуєте за 5 хвилин.
Насамперед відваріть яйця круто і остудіть їх.
Черемшу промийте в холодній воді. У мене черемша, зібрана в лісі, тому кожен листочок я ретельно промивав з обох боків. Потім весь пучок зелені ще раз обполоснула під проточною водою. Черемшу обсушіть серветками, щоб прибрати надлишки води. Зріжте товсті стебла, а листя наріжте невеликими фрагментами.
Відправте черемшу в глибоку чашу, яка підходить за розміром.
Огірок обполосніть, обсушіть і наріжте невеликими кубиками. За бажанням зріжте шкірку з огірка. Відправте овоч у чашку.
Остиглі яйця наріжте кубиками. Огірок і яйця за бажанням можна подрібнити тонкими брусочками. Зробіть так, як вам звичніше.
Відправте яйця в салатницю.
Зелену цибулю вимийте, обсушіть і додайте до всіх компонентів. Я для яскравості готової страви додав четвертинку червоної салатної цибулі, нарізаної тонкими пір'ям.
Усе посоліть, поперчіть і полийте олією. Додайте подрібнену зелень за бажанням.
Салат перемішайте і відразу ж подавайте до столу.
За бажанням у салат можна додати консервований горошок або кукурудзу. Так само замість олії допустимо використовувати майонез, сметану або змішати обидва компоненти в пропорції 1:1. Страву слід одразу подавати до столу, інакше огірок пустить сік, і салат стане водянистим.
Черемша неймовірно корисна рослина. Вона славиться своїми бактерицидними, антисептичними та антибактеріальними властивостями. До того ж містить мікроелементи, мінеральні речовини, вітаміни та амінокислоти.
За можливості обов'язково включіть Черемшу у свій раціон, особливо це важливо ранньою весною.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024