- Манго 2 шт.
- Лимони (за смаком) 2 шт.
- Цукор (можна менше, залежно від солодкості манго) 150 гр
- Вода 1400 мл
Лимонад з манго
З цим напоєм ви відчуєте себе як на пляжі! Лимонад із манго виходить неймовірно ароматним і освіжаючим. Готується він зі свіжого манго, але можна використовувати також заморожене або готове пюре. Влітку обов'язково додайте в нього кубики льоду. А кількість цукру регулюйте за смаком.

30 хв. Порції: 6 43 Кк
Приготування рецепту
Як зробити домашній лимонад із манго? Підготуйте продукти. Манго вибирайте стигле, м'яке, ароматне. Можете взяти готове пюре (без цукру) або заморожені кубики. Кількість лимонного соку регулюйте на свій смак. Як і кількість цукру. Воду для рецепта візьміть фільтровану або бутильовану. Я готував половину порції.
Насамперед зваріть сироп, оскільки він має охолонути. У сотейник всипте цукор і влийте 200 мл води із загальної кількості. Поставте на вогонь і, помішуючи, дочекайтеся закипання. Після чого проваріть сироп 3-4 хвилини. Цукор при цьому має повністю розчинитися. Готовий сироп повністю остудіть. Якщо ви не любите сильно солодке, то зменшіть кількість цукру.
Манго наріжте на кубики. Для цього зріжте м'якоть прямо зі шкіркою, провівши ножем збоку від кісточки. Зробіть глибокі надрізи так, щоб вони порізали м'якоть, але не розрізали шкіру. Виверніть шматок манго, він розкриється на кубики. Зріжте ці кубики ножем.
Складіть кубики манго в склянку від блендера, влийте до них 600 мл води. Пробийте манго з водою за допомогою занурювального блендера до однорідності.
Процідіть отриману масу через сито.
Також через сито вичавіть у майбутній лимонад сік із лимонів. Обов'язково спробуйте напій на цьому етапі та відрегулюйте кислоту.
Влийте в розбавлене мангове пюре остиглий цукровий сироп і влийте всю воду, що залишилася (600 мл). Перемішайте, перелийте в глечик і приберіть у холодильник на 2 години.
Подавайте лимонад із манго до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 30.11.2024