- Качка (грудки) 2 шт.
- Соєвий соус 4 стол.л.
- Мед 1 стол.л.
- Часник 2 зубч.
- Порошок імбиру 0.25 чайн.л.
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Качині грудки на мангалі
Соковиті, пряні й ароматні! Просто смакота! Качині грудки на мангалі - це прекрасний варіант приготування птиці на вугіллі. Спеції та мед надають особливого смаку та родзинки. Такий маринад можна використовувати для риби або стейків із яловичини. Спробуйте!

180 хв. Порції: 2 398 Кк
Приготування рецепту
Як запекти качині грудки на мангалі? Насамперед підготуйте всі продукти, необхідні для рецепта. Якщо у вас грудки з морозилки, то вийміть їх заздалегідь і розморозьте при кімнатній температурі.
Зробіть маринад. Для цього в глибоку невелику чашу влийте соєвий соус, додайте мед та імбирний порошок. Очищений часник пропустіть через прес і відправте в маринад. Також за смаком можна додати ароматні сухі спеції. Я використовував дрібку прованських трав. Усе ретельно перемішайте до однорідної маси.
Натріть качині грудки з усіх боків соєвим маринадом.
Відправте м'ясо в харчовий пакетик або в контейнер. Залиште маринуватися в холодильнику на 2-3 години. Я зазвичай мариную всю ніч.
Розпаліть мангал. Решітку вимийте, обсушіть і змастіть за допомогою силіконового пензлика рослинною олією. Це потрібно для того, щоб качка в процесі смаження не прилипла до металу. Відправте грудки на решітку.
Періодично перевертаючи, смажте до готовності. Щоб перевірити ступінь готовності, проткніть шматочок гострим ножем у найтовстішому місці. Якщо ви бачите прозорий сік, то м'ясо можна знімати з вогню. Мені подобається качка на мангалі із середнім ступенем просмаження. Готував я її близько 30 хвилин на слабкому вугіллі. Так само в процесі я накривав мангал кришкою на 10 хвилин. Якщо у вас мангал без кришки, то можна скористатися фольгою.
Подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами або салатами.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.12.2024