Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Шарлотка з м'ятою

Дуже смачна, ароматна, по-весняному освіжаюча! Шарлотка з м'ятою виходить незвичайного ніжно - зеленого кольору, який буквально заворожує! Вона м'яка, повітряна, з безліччю бульбашок усередині і тендітною скоринкою зверху. Чудові ласощі в спекотний день!

Шарлотка з м'ятою

60 хв. Порції: 8 224 Кк


  1. Курячі яйця (великі) 4 шт.
  2. Цукор 200 гр
  3. Пшеничне борошно 160 гр
  4. Розпушувач 1 чайн.л.
  5. Яблука 250 гр
  6. М'ята 30 гр
  7. Рослинна олія (для змащування форми) 1 чайн.л.
  8. Сіль (щіпка) за смаком


Приготування рецепту

  1. Як спекти шарлотку з м'ятою? Підготуйте необхідні продукти. Можна взяти одне велике яблуко або збільшити кількість за своїм бажанням. Яйця беріть великі або додайте ще одне. М'ята підійде свіжа будь-якого сорту на ваш смак. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.

  2. У м'яти обірвіть листочки, стебла не знадобляться. Промийте в проточній воді. Якщо зібрали її на своєму городі, то ретельно огляньте на наявність комах і замочіть на кілька хвилин у воді, щоб осів пил.

  3. М'яту добре відіжміть від води, викладіть у склянку для блендера. Туди ж додайте одне яйце, дрібку солі та ложку цукру із загальної кількості. Цукор допоможе ретельніше подрібнити листя. Раджу додавати в солодку випічку трохи солі для посилення смаку. Збийте м'ятно-яєчну масу до однорідності. Можна скористатися стаціонарним блендером.

  4. Яйця збийте міксером до піни. Продовжуйте збивати, поступово додаючи цукор. Маса має загуснути та посвітлішати. На поверхні з'явиться багато повітряних бульбашок.

  5. Додайте в миску м'ятно - яєчну суміш і перемішайте.

  6. Борошно та розпушувач просійте і частинами додавайте в тісто. Збивайте на малих обертах, щоб домогтися однорідності, але не перезбити. Борошна може знадобитися більше або менше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.

  7. У вас вийде в'язке, гладке тісто схоже на густу сметану.

  8. Яблука помийте та обсушіть. Якщо шкірка занадто товста, то зчистіть її. Наріжте яблуко тонкими пластинками.

  9. Одразу викладіть нарізані яблука в тісто і перемішайте. Від контакту з повітрям яблуко може потемніти.

  10. Дно форми застеліть пергаментом, а боки змастіть олією. Зробіть французьку сорочку, тобто посипте боки форми борошном, а надлишок струсіть. Це запобіжить прилипанню пирога до стінок. Якщо у вас силіконова форма, то змащувати її не обов'язково. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.

  11. Випікайте шарлотку 35-40 хвилин за 180 градусів на середній полиці. Орієнтуйтеся на роботу своєї духовки, часу може піти більше або менше. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою, встромленою в середину пирога. Якщо вона виходить суха, то готово.

  12. Остудіть шарлотку і подавайте до свіжозавареного чаю або кави. Кулька морозива ідеально доповнить цей пиріг. Приємного апетиту!




Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 30.11.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com