- Курячі яйця (великі) 4 шт.
- Цукор 200 гр
- Пшеничне борошно 160 гр
- Розпушувач 1 чайн.л.
- Яблука 250 гр
- М'ята 30 гр
- Рослинна олія (для змащування форми) 1 чайн.л.
- Сіль (щіпка) за смаком
Шарлотка з м'ятою
Дуже смачна, ароматна, по-весняному освіжаюча! Шарлотка з м'ятою виходить незвичайного ніжно - зеленого кольору, який буквально заворожує! Вона м'яка, повітряна, з безліччю бульбашок усередині і тендітною скоринкою зверху. Чудові ласощі в спекотний день!

60 хв. Порції: 8 224 Кк
Приготування рецепту
Як спекти шарлотку з м'ятою? Підготуйте необхідні продукти. Можна взяти одне велике яблуко або збільшити кількість за своїм бажанням. Яйця беріть великі або додайте ще одне. М'ята підійде свіжа будь-якого сорту на ваш смак. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.
У м'яти обірвіть листочки, стебла не знадобляться. Промийте в проточній воді. Якщо зібрали її на своєму городі, то ретельно огляньте на наявність комах і замочіть на кілька хвилин у воді, щоб осів пил.
М'яту добре відіжміть від води, викладіть у склянку для блендера. Туди ж додайте одне яйце, дрібку солі та ложку цукру із загальної кількості. Цукор допоможе ретельніше подрібнити листя. Раджу додавати в солодку випічку трохи солі для посилення смаку. Збийте м'ятно-яєчну масу до однорідності. Можна скористатися стаціонарним блендером.
Яйця збийте міксером до піни. Продовжуйте збивати, поступово додаючи цукор. Маса має загуснути та посвітлішати. На поверхні з'явиться багато повітряних бульбашок.
Додайте в миску м'ятно - яєчну суміш і перемішайте.
Борошно та розпушувач просійте і частинами додавайте в тісто. Збивайте на малих обертах, щоб домогтися однорідності, але не перезбити. Борошна може знадобитися більше або менше, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
У вас вийде в'язке, гладке тісто схоже на густу сметану.
Яблука помийте та обсушіть. Якщо шкірка занадто товста, то зчистіть її. Наріжте яблуко тонкими пластинками.
Одразу викладіть нарізані яблука в тісто і перемішайте. Від контакту з повітрям яблуко може потемніти.
Дно форми застеліть пергаментом, а боки змастіть олією. Зробіть французьку сорочку, тобто посипте боки форми борошном, а надлишок струсіть. Це запобіжить прилипанню пирога до стінок. Якщо у вас силіконова форма, то змащувати її не обов'язково. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.
Випікайте шарлотку 35-40 хвилин за 180 градусів на середній полиці. Орієнтуйтеся на роботу своєї духовки, часу може піти більше або менше. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою, встромленою в середину пирога. Якщо вона виходить суха, то готово.
Остудіть шарлотку і подавайте до свіжозавареного чаю або кави. Кулька морозива ідеально доповнить цей пиріг. Приємного апетиту!
Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 30.11.2024