- Морква (2 великі або 3 середні) 450 гр
- Цибуля (1 середня) 100 гр
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Вода 100 мл
- Базилік (сухий) за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Тушкована морква з цибулею на сковороді
З'їсти просто так чи подати як гарнір - обирайте самі! Тушкована морква з цибулею на сковороді готується з дуже невеликою кількістю олії, тому містить мало калорій і підходить для різних дієт. Така морква смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді.

50 хв. Порції: 3 53 Кк
Приготування рецепту
Як тушкувати моркву з цибулею на сковороді? Підготуйте продукти. Моркву візьміть або дві великі, або три середні. Цибуля підійде одна середня. Олію вибирайте для смаження, беріть будь-яку рослинну олію без запаху. Детальніше про різні види олії читайте у статті за посиланням наприкінці рецепта. Спеції та приправи можете взяти будь-які, які полюбляєте або є в наявності.
Цибулину очистіть, обмийте та обсушіть. Наріжте її середніми кубиками.
Моркву гарненько помийте під проточною водою зі щіткою. Очистіть її, обмийте та обсушіть. Наріжте моркву будь-яким способом - на кубики, брусочки або кільця.
Поставте на середній вогонь сковороду. Влийте в неї ложку рослинної олії. Викладіть нарізану цибулину. Обсмажте цибулю, помішуючи, кілька хвилин.
Потім додайте до цибулі кубики моркви. Обсмажте овочі разом, також помішуючи, 4-5 хвилин.
Після чого посоліть і поперчіть моркву, всипте сухі приправи. Перемішайте. Влийте півсклянки води, накрийте сковороду кришкою. Зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте моркву близько 30-40 хвилин до м'якості. Точний час залежатиме від сорту, виду нарізки та кількості моркви.
Готовність перевірте ножем - він легко проткне шматочки.
Подавайте страву до столу. Можете посипати моркву нарізаною зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 30.11.2024