Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Соус суго з базиліком на зиму

Ароматний акомпанемент до будь-яких страв - пальчики оближеш! Соус Суго з базиліком на зиму зі стиглих ароматних помідорів найчастіше його використовують для піци, але також підійде для макаронів, до шашликів та інших м'ясних страв. Гостроту соусу можна регулювати під свій смак.

Соус суго з базиліком на зиму

80 хв. Порції: 3 64 Кк


  1. Помідори (стиглі) 1 кг
  2. Томатна паста 100 гр
  3. Болгарський перець (червоний) 1 шт.
  4. Цибуля ріпчаста (дрібна) 1 шт.
  5. Часник 3 зубч.
  6. Перець чилі 0.5 шт.
  7. Базилік (2 гілочки) 7 гр.
  8. Коричневий цукор (тростинний) 3 стол.л.
  9. Рослинна олія 2 стол.л.
  10. Бальзамічний оцет 2 стол.л.
  11. Сіль 0.5 стол.л.


Приготування рецепту

  1. Як зробити соус Суго з базиліком на зиму? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні продукти за списком. Помідори вибирайте стиглі, ароматні. В ідеалі підійдуть великі томати з яскраво-червоною шкіркою. При цьому нам не потрібні дуже щільні та міцні. Усередині вони можуть бути недозрілими.

  2. Помідори вимийте та видаліть шкірку.

  3. Помідори наріжте невеликими кубиками.

  4. Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки та наріжте шматочками.

  5. Цибулину наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть і дрібно порубайте.

  6. Базилік вимийте і дрібно наріжте.

  7. Перець чилі вимийте та наріжте кільцями. Перець чилі буває двох видів: червоний більш гострий, зелений менш гострий. Наявність насіння робить страву гострішою. Якщо хочете помірну гостроту, насіння видаляйте. За бажанням кількість перцю чилі можете регулювати на свій смак, або зовсім не додавати.

  8. У каструлі з товстим дном на повільному вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та часник і обсмажте, помішуючи, до появи сильного аромату. Головне, не перегріти олію, інакше часник із цибулею можуть згоріти.

  9. Додайте болгарський перець і обсмажте близько 3 хвилин.

  10. Додайте нарізані помідори.

  11. Тушкуйте, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. Я тушкував під кришкою, але це необов'язково. Приправте цукром і сіллю та тушкуйте ще 2-3 хвилини. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки від них.

  12. Наприкінці додайте подрібнений базилік.

  13. Збийте масу занурювальним блендером до однорідності.

  14. Додайте томатну пасту і варіть соус ще близько 10 хвилин до загустіння соусу. Наприкінці влийте бальзамічний оцет і перемішайте. Бальзамічний світлий оцет можете замінити на білий винний або яблучний. Якщо робите соус не на зиму, то оцет додавати необов'язково.

  15. Соус розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і закрийте кришками, що загвинчуються, або закатайте бляшаними кришками за допомогою ключа. Зберігайте соус у темному прохолодному місці. Відкриті банки з соусом зберігайте в холодильнику. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com