- Помідори (стиглі) 1 кг
- Томатна паста 100 гр
- Болгарський перець (червоний) 1 шт.
- Цибуля ріпчаста (дрібна) 1 шт.
- Часник 3 зубч.
- Перець чилі 0.5 шт.
- Базилік (2 гілочки) 7 гр.
- Коричневий цукор (тростинний) 3 стол.л.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Бальзамічний оцет 2 стол.л.
- Сіль 0.5 стол.л.
Соус суго з базиліком на зиму
Ароматний акомпанемент до будь-яких страв - пальчики оближеш! Соус Суго з базиліком на зиму зі стиглих ароматних помідорів найчастіше його використовують для піци, але також підійде для макаронів, до шашликів та інших м'ясних страв. Гостроту соусу можна регулювати під свій смак.
80 хв. Порції: 3 64 Кк
Приготування рецепту
Як зробити соус Суго з базиліком на зиму? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні продукти за списком. Помідори вибирайте стиглі, ароматні. В ідеалі підійдуть великі томати з яскраво-червоною шкіркою. При цьому нам не потрібні дуже щільні та міцні. Усередині вони можуть бути недозрілими.
Помідори вимийте та видаліть шкірку.
Помідори наріжте невеликими кубиками.
Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжки та наріжте шматочками.
Цибулину наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть і дрібно порубайте.
Базилік вимийте і дрібно наріжте.
Перець чилі вимийте та наріжте кільцями. Перець чилі буває двох видів: червоний більш гострий, зелений менш гострий. Наявність насіння робить страву гострішою. Якщо хочете помірну гостроту, насіння видаляйте. За бажанням кількість перцю чилі можете регулювати на свій смак, або зовсім не додавати.
У каструлі з товстим дном на повільному вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю та часник і обсмажте, помішуючи, до появи сильного аромату. Головне, не перегріти олію, інакше часник із цибулею можуть згоріти.
Додайте болгарський перець і обсмажте близько 3 хвилин.
Додайте нарізані помідори.
Тушкуйте, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. Я тушкував під кришкою, але це необов'язково. Приправте цукром і сіллю та тушкуйте ще 2-3 хвилини. Заздалегідь простерилізуйте банки та кришки від них.
Наприкінці додайте подрібнений базилік.
Збийте масу занурювальним блендером до однорідності.
Додайте томатну пасту і варіть соус ще близько 10 хвилин до загустіння соусу. Наприкінці влийте бальзамічний оцет і перемішайте. Бальзамічний світлий оцет можете замінити на білий винний або яблучний. Якщо робите соус не на зиму, то оцет додавати необов'язково.
Соус розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і закрийте кришками, що загвинчуються, або закатайте бляшаними кришками за допомогою ключа. Зберігайте соус у темному прохолодному місці. Відкриті банки з соусом зберігайте в холодильнику. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024