- Куряча печінка 600 гр
- Яйця 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Петрушка (пучок) 40 гр
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Сіль за смаком
Печінка з цибулею та яйцем
Простий, бюджетний і доступний обід або вечеря для всієї родини. Обсмажена на пательні печінка з цибулею та яйцем - це чудова заміна м'ясу. Страви з печінки не менш ситні та поживні, а готуються набагато швидше. Яйця обволікають печінку під час смаження і надають їй додаткового смаку та ніжності.
30 хв. Порції: 4 160 Кк
Приготування рецепту
Як зробити смажену печінку з цибулею та яйцем? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. У мене печінка куряча, але можете замінити її на свинячу, яловичу або індичу. Овочеву частину можете доповнювати або замінювати на свій смак. Підійде терта морква, дрібно нарізаний болгарський перець тощо. Спеції можете додати свої за смаком.
Печінку ретельно промийте, поки вода не стане чистою, видаліть жирові прошарки, залишки жовчі. Невидалена жовч додасть печінці гіркоти. Наріжте печінку середніми шматочками. Печінку можете брати свіжу або заморожену. Заморожений продукт необхідно попередньо розморозити на нижній полиці холодильника.
Цибулю наріжте півкільцями або кубиками.
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням можете замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть цибулю й обсмажте 2-3 хвилини до легкого рум'янцю.
Додайте в сковороду курячу печінку. Посоліть. Смажте, помішуючи, близько 5 хвилин. За бажанням можете додати свої спеції за смаком.
Додайте в сковороду до печінки яйця. Смажте все разом, помішуючи, поки яйця не схопляться, приблизно 2 хвилини.
Наприкінці додайте подрібнену зелень і перемішайте. Зніміть сковороду з вогню. Перевірте печінку на готовність: вона має виділяти прозорий сік без домішок крові.
Курячу печінку з цибулею та яйцем подайте до столу з будь-яким гарніром або просто так. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024