- Куряче філе 300 гр
- Листя салату 200 гр
- В'ялені помідори 150 гр
- Твердий сир 50 гр
- Часник (сухий) 1 чайн.л.
- Суміш трав (0,5 чайної ложки) 2.5 гр.
- Рослинна олія 30 мл
- Лимонний сік 1 чайн.л.
- Гірчиця 0.5 чайн.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Салат із в'ялених помідорів
Вишукана італійська страва - справжнє свято смаку! Салат із в'ялених помідорів родом із сонячної Італії підніме настрій на весь день. В'ялені томати, м'яка ароматна запечена курочка, свіжа зелень і смачний сир - усе, що потрібно для чудової страви.
40 хв. Порції: 3 155 Кк
Приготування рецепту
Як зробити салат із в'ялених помідорів із куркою? Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Курку можна замінити на індичку або на будь-який інший вид м'яса за вашим бажанням. В'ялені томати підійдуть магазинні або власного приготування.
Куряче філе вимийте, обсушіть. Посипте сухими прованськими травами, сухим часником, сіллю та перцем. За бажанням можете посипати філе іншими спеціями за смаком. Я курку для салату запікаю, але ви можете її відварити або обсмажити на сковороді. Заморожену курку розморозьте на нижній полиці холодильника.
Загорніть курку у фольгу і запечіть у розігрітій до 180℃ духовці 30-40 хвилин до готовності.
Поки запікається курка, зробіть заправку. У мисочці з'єднайте рослинну олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і перець. Усе ретельно збийте виделкою до однорідності. За бажанням можете додати в заправку трохи меду і винного оцту. Олію я брав оливкову прямого віджиму (extra virgin), але можете взяти будь-яку рослинну за смаком.
Сир натріть на крупній тертці. Я люблю натирати сир на тертці для корейської моркви. Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий.
Готову курку наріжте невеликими скибочками.
На тарілку викладіть листя салату, в'ялені помідори. Полийте заправкою. Зверху розподіліть куряче філе і полийте його заправкою. Посипте все тертим сиром. Салат із в'ялених помідорів подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Італійська кухня | Опубліковано: 12.05.2024