- Хліб (пшеничний) 100 гр
- Творожний сир 150 гр
- В'ялені помідори 150 гр
- Базилік 5 гр
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Творожний сир із в'яленими помідорами
Незабутня італійська закуска для справжніх гурманів! Творожний сир із в'яленими помідорами та базиліком на скибочках хрусткого хліба - це чудова закуска для романтичної вечері та до святкового столу. А якщо ніколи не куштували в'ялені томати - час це виправити. Непередавано смачне частування!
30 хв. Порції: 6 225 Кк
Приготування рецепту
Як зробити брускетту з творожним сиром і в'яленими помідорами? Дуже просто і швидко. Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком. Я взяв міні-чіабатту - її цілком вистачає на 5-6 порцій. Замість чіабати можете використовувати багет, звичайний батон або житній хліб. В'ялені томати підійдуть магазинні або власного приготування.
Хліб наріжте скибочками завтовшки близько 1 см.
Викладіть скибочки хліба на суху сковорідку і підсушіть із двох боків по 4-5 хвилин до появи рум'яної скоринки. За бажанням можете злегка змастити хліб олією. Хліб охолодіть. Інакше сир на гарячому хлібі попливе. Можете також запекти хліб у розігрітій до 200ºС духовці 5-7 хвилин до появи рум'яної скоринки. Точний час залежить від вашої духовки.
Скибочки хліба змастіть творожним сиром. Зверху посоліть і поперчіть. Можете посипати прованськими або італійськими травами. Творожний сир можете замінити на рікотту, плавлений сир, моцарелу або інший сир на ваш смак.
В'ялені томати обтрусіть від надлишків олії та розподіліть по скибочках хліба.
Бутерброди з творожним сиром і в'яленими томатами прикрасьте свіжим базиліком і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Італійська кухня | Опубліковано: 12.05.2024