- Заморожені ягоди 300 гр
- Банан 1 великий
- Молоко 150 мл
Смузі із заморожених ягід
Найкращий початок дня - корисний і смачний сніданок! Смузі із заморожених ягід готується з будь-яких видів ягід і фруктів, тих, що любите або тих, що є в морозилці. Смузі виходить густим, ароматним і дуже-дуже смачним! У нього не потрібно додавати цукор - смузі і без нього солодкий.
10 хв. Порції: 2 58 Кк
Приготування рецепту
Як зробити смузі із заморожених ягід із молоком у блендері в домашніх умовах? Підготуйте продукти. Ягоди ви можете взяти будь-які, у мене полуниця. Єдина умова - вони мають бути без кісточок. Розморожувати їх попередньо не потрібно. Банан вибирайте стиглий, але не сильно перестиглий, без коричневих плям. Молоко підійде будь-яке, не тільки коров'яче, а й рослинне без лактози. Також замість молока ви можете взяти йогурт або кефір.
Ягоди, не розморожуючи, покладіть у миску і залийте чистою холодною водою. Злегка порухайте їх у воді - так вони промиються і трохи відтануть при цьому. Потримайте ягоди у воді кілька хвилин, не більше. Після чого воду повністю злийте.
Банан очистіть і наріжте кільцями.
Цей смузі я буду робити в стаціонарному блендері, оскільки заморожені ягоди дуже тверді і мій занурювальний з ними не впорається. Якщо ж у вас потужний блендер, то можете робити ним. Складіть у чашу блендера ягоди, киньте до них кружечки банана. Влийте трохи молока, 50 мл цілком вистачить.
Пробийте ягоди з бананом до однорідного стану. У вас вийде густий напій, практично ягідне пюре. Ось тепер влийте залишки молока, щоб довести смузі до бажаної консистенції. Взагалі смузі, на відміну від коктейлю, доволі густий напій, але тут дивіться на свій смак - любите рідше, влийте молока побільше. Ще раз пробийте все разом.
Смузі готовий, розлийте його по склянках і одразу подавайте до столу - найбільша кількість вітамінів і корисних речовин саме у свіжоприготованому напої. Що довше він стоїть, то менше в ньому користі. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.05.2024