- Куряче філе 600 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква (середня) 1 шт.
- Яєчні жовтки 1 шт.
- Молоко 130 мл
- Білий хліб 50 гр
- Сіль за смаком
Котлети на пару в пароварці
Ніжні, соковиті, користь у кожному шматочку! Котлети на пару в пароварці - чудова страва для дієтичного та дитячого меню, а також правильного харчування. Готуються вони з ніжного фаршу з додаванням овочів, що надає додаткові соковитість і смак. Урізноманітніть свій корисний раціон!
60 хв. Порції: 12 107 Кк
Приготування рецепту
Як зробити дієтичні курячі котлети на пару в пароварці? Підготуйте необхідні продукти. Замість молока можна взяти воду.
М'якуш батона або білого хліба замочіть у молоці.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте. Наріжте цибулю на довільні невеликі шматочки.
Моркву очистіть, помийте, натріть на дрібній тертці.
Куряче філе помийте, обсушіть. Наріжте філе невеликими шматочками.
Для приготування фаршу добре підійде блендер. У ньому консистенція фаршу вийде пастоподібною, і готові котлети будуть дуже ніжними. Якщо блендера немає, можна пропустити м'ясо через м'ясорубку з дрібною решіткою. У блендер викладіть куряче філе, розмочений хліб (попередньо відіжміть його від молока) і ріпчасту цибулю.
Подрібніть усе до отримання однорідного фаршу.
Викладіть фарш у відповідну миску, додайте яєчний жовток і терту моркву, посоліть.
Фарш добре перемішайте.
Решітку пароварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії. Сформуйте з фаршу котлетки будь-якої форми та викладіть їх на решітку. Зручно це робити вологими руками, щоб фарш менше прилипав.
Для приготування можна використовувати електропароварку, мантоварку, мультиварку з функцією пароварки (режим вибирайте згідно з інструкцією із застосування до вашого приладу). Або можна приготувати котлети на каструлі з решіткою пароварки чи спорудити пароварку з каструлі та друшляка.
У каструлю відповідного діаметра налийте воду приблизно на половину об'єму. Помістіть решітку пароварки на каструлю і прикрийте зверху кришкою. Вода в каструлі має помірно кипіти.
Готуйте парові котлети на помірному вогні орієнтовно 30 хвилин. Час приготування залежатиме від розміру котлет і від особливостей роботи вашої плити. У разі використання електропароварки або мультиварки враховуйте також особливості її роботи.
Готові парові котлети подавайте до столу з будь-яким гарніром або зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024