Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Заливний пиріг із грибами

Швидка і проста випічка на кожен день. Виручить завжди! Заливний пиріг із грибами готується доволі просто і не потребує багато часу. Якщо зробити начинку заздалегідь, то не мине й години, і смачна випічка буде на столі. Такий варіант виручить у будь-якій несподіваній ситуації.

Заливний пиріг із грибами

80 хв. Порції: 12 150 Кк


  1. Яйця 3 шт.
  2. Кефір 400 мл
  3. Сіль 0.5 чайн.л.
  4. Цукор 0.5 чайн.л.
  5. Рослинна олія 4 стол.л.
  6. Розпушувач 2 чайн.л.
  7. Пшеничне борошно 320 гр
  8. Печериці 500 гр
  9. Цибуля ріпчаста 1 шт.
  10. Перець чорний мелений за смаком
  11. Сіль за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити заливний пиріг із грибами на кефірі в духовці? Підготуйте необхідні продукти для начинки. Гриби можна використовувати будь-які. У мене печериці. Рослинну олію вибирайте без запаху.

  2. Ріпчасту цибулю очистіть, помийте, наріжте маленькими кубиками.

  3. Вимиті й очищені від плівок печериці викладіть на кухонний рушник, щоб він увібрав зайву рідину. Залиште на 15-20 хвилин, щоб уся волога вбралася в тканину. Важливо добре обсушити гриби, інакше, наситившись вологою, вони стануть водянистими. Гриби дрібно наріжте.

  4. На сковорідку налийте рослинну олію. Обсмажте гриби з цибулею, періодично помішуючи, до готовності. У процесі приготування гриби посоліть, додайте за бажанням чорний мелений перець. Начинку остудіть.

  5. Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Кефір підійде будь-якої жирності.

  6. У мисці збийте віночком яйця з сіллю і цукром до однорідності.

  7. Влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.

  8. Додайте рослинну олію, перемішайте.

  9. Просійте в тісто змішане з розпушувачем борошно. Додайте більшу частину борошна, решту підсипайте частинами, перемішуючи тісто вінчиком. Борошна може знадобитися більше або менше зазначеної кількості. Орієнтуйтеся не на кількість борошна, а на консистенцію тіста.

  10. Замісіть тісто за консистенцією схоже на тісто для оладок. Увімкніть духовку розігріватися на 180 С.

  11. Дно форми для випічки застеліть пергаментом, боки змастіть рослинною олією. Я додатково застелив і боки форми пергаментом. Діаметр моєї форми 20 см. Пиріг у мене вийшов зависокий. Можна взяти форму діаметром 22-23 см. Вилийте у форму приблизно половину тіста.

  12. Рівномірно розподіліть грибну начинку.

  13. Залийте начинку рештою тіста, розрівняйте. Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці до рум'яності. Час і режим приготування залежатиме від особливостей роботи духовки та від висоти пирога.

  14. У мене пиріг випікався 50 хвилин. Якщо у вас пиріг нижчий, часу може знадобитися менше. Орієнтуйтеся на свою духовку. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона має виходити з цента пирога без частинок тіста. Готовий пиріг остудіть, витягніть із форми.

  15. Наріжте заливний пиріг із грибами на шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com