- Яйця 3 шт.
- Кефір 400 мл
- Сіль 0.5 чайн.л.
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Розпушувач 2 чайн.л.
- Пшеничне борошно 320 гр
- Печериці 500 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Заливний пиріг із грибами
Швидка і проста випічка на кожен день. Виручить завжди! Заливний пиріг із грибами готується доволі просто і не потребує багато часу. Якщо зробити начинку заздалегідь, то не мине й години, і смачна випічка буде на столі. Такий варіант виручить у будь-якій несподіваній ситуації.
80 хв. Порції: 12 150 Кк
Приготування рецепту
Як зробити заливний пиріг із грибами на кефірі в духовці? Підготуйте необхідні продукти для начинки. Гриби можна використовувати будь-які. У мене печериці. Рослинну олію вибирайте без запаху.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте, наріжте маленькими кубиками.
Вимиті й очищені від плівок печериці викладіть на кухонний рушник, щоб він увібрав зайву рідину. Залиште на 15-20 хвилин, щоб уся волога вбралася в тканину. Важливо добре обсушити гриби, інакше, наситившись вологою, вони стануть водянистими. Гриби дрібно наріжте.
На сковорідку налийте рослинну олію. Обсмажте гриби з цибулею, періодично помішуючи, до готовності. У процесі приготування гриби посоліть, додайте за бажанням чорний мелений перець. Начинку остудіть.
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста. Кефір підійде будь-якої жирності.
У мисці збийте віночком яйця з сіллю і цукром до однорідності.
Влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.
Додайте рослинну олію, перемішайте.
Просійте в тісто змішане з розпушувачем борошно. Додайте більшу частину борошна, решту підсипайте частинами, перемішуючи тісто вінчиком. Борошна може знадобитися більше або менше зазначеної кількості. Орієнтуйтеся не на кількість борошна, а на консистенцію тіста.
Замісіть тісто за консистенцією схоже на тісто для оладок. Увімкніть духовку розігріватися на 180 С.
Дно форми для випічки застеліть пергаментом, боки змастіть рослинною олією. Я додатково застелив і боки форми пергаментом. Діаметр моєї форми 20 см. Пиріг у мене вийшов зависокий. Можна взяти форму діаметром 22-23 см. Вилийте у форму приблизно половину тіста.
Рівномірно розподіліть грибну начинку.
Залийте начинку рештою тіста, розрівняйте. Випікайте пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 °С духовці до рум'яності. Час і режим приготування залежатиме від особливостей роботи духовки та від висоти пирога.
У мене пиріг випікався 50 хвилин. Якщо у вас пиріг нижчий, часу може знадобитися менше. Орієнтуйтеся на свою духовку. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона має виходити з цента пирога без частинок тіста. Готовий пиріг остудіть, витягніть із форми.
Наріжте заливний пиріг із грибами на шматочки та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024