- Кальмари 1 кг
- Рис 0.5 стак.
- Цибуля (маленька) 1 шт.
- Морква (середнього розміру) 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Кукурудза консервована 100 гр.
- Томатна паста 1 стол.л.
- Олія 3 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кальмари фаршировані рисом та овочами
Корисно, смачно, оригінально! Для любителів морепродуктів! Кальмари, фаршировані рисом і овочами, можна подавати цілими як самостійну страву або нарізати кружальцями і запропонувати у вигляді закуски. Прекрасне поєднання рису, овочів і кальмарів потішить вас своїм смаком. Чудове частування просто і швидко!

30 хв. Порції: 4 115 Кк
Приготування рецепту
Як приготувати кальмарів, фаршированих рисом та овочами? Дуже просто! Підготуйте всі необхідні продукти. Тушки кальмарів очистіть від внутрішніх плівок, видаліть шкірку, нутрощі та хітинову пластину. Якщо у вас кальмари із заморозки, то вийміть їх заздалегідь із морозилки та залиште до відтавання за кімнатної температури.
У сотейнику або невеликій каструлі закип'ятіть воду і злегка підсоліть її. Опустіть тушки кальмарів в окріп приблизно на 15-40 секунд (залежить від розмірів тушок). Довше тримати кальмарів в окропі, інакше вони можуть стати гумовими і несмачними.
Викладіть кальмарів на тарілку й остудіть їх.
У цей час займіться начинкою. Цибулю та моркву очистіть від шкірки. Болгарський перець розріжте на дві частини та видаліть насіннєву коробку. Із консервованої кукурудзи злийте сік.
Овочі наріжте дрібно, довільно.
Рис відваріть до готовності згідно з інструкцією на упаковці.
У сковорідці на невеликій кількості рослинної олії обсмажте цибулю, моркву, болгарський перець і консервовану кукурудзу.
Додайте до овочів рис і томатну пасту.
Посоліть за смаком, поперчіть і додайте улюблені спеції. Помішуючи, потримайте на середньому вогні хвилину-дві.
Отриманою масою нафаршируйте кальмарів. Страва готова, можна подавати! Якщо у вас залишилася начинка, то її можна запропонувати у вигляді гарніру до курки, риби або подати як самостійну страву.
Мені подобається готові тушки обсмажити на сковороді на олії до рум'яної скоринки (з кожного боку буквально кілька секунд на сильному полум'ї).
Подавайте в гарячому або холодному вигляді.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 30.11.2024