- Творог (мінімум 9%) 400 гр
- Темний шоколад 160 гр
- Вершки жирні (33%) 160 гр
- Вершкове масло (82,5%) 60 гр
- Цукрова пудра 50 гр
- Сухофрукти (будь-які, у мене вишня) 60 гр
- Горіхи (будь-які) 60 гр
- Ванілін (або ванільний цукор) за смаком
- Шоколад 30 гр
- Рослинна олія (без запаху) 0.5 чайн.л.
Шоколадна творожна паска
Прикрасьте свій святковий стіл смачною стравою! Шоколадна творожна паска виходить дуже ніжною та вершковою, майже як морозиво або чизкейк. Вона готується з шоколадним ганашем, а для наповнення ви можете взяти будь-які сухофрукти та горіхи.
720 хв. Порції: 8 324 Кк
Приготування рецепту
Як зробити шоколадну творожну паску? Підготуйте продукти. Творог візьміть жирний, щонайменше 9% - з ним паска вийде ніжнішою та смачнішою. Вершки також беріть жирні, від 33%. Масло вибирайте якісне, натуральне, жирність краще 82,5%. Сухофрукти та горіхи можете взяти будь-які, у мене тільки в'ялена вишня.
Шоколад (якщо він у вас у плитках) поламайте на невеликі шматочки. У мене темний шоколад, але ви можете взяти і молочний, тоді паска буде блідішою за кольором. Вершки доведіть практично до кипіння, але не кип'ятіть - щойно з'являться перші бульбашки, знімайте з вогню. Залийте гарячими вершками шоколад, залиште на хвилину постояти.
Потім добре перемішайте продукти вінчиком. Шоколад від тепла швидко розтане. Вийде однорідна гладка маса - це і є ганаш. Залиште його, він має трохи охолонути, але не сильно - холодний ганаш густий і його важко буде вмішати.
Творог покладіть у миску і пробийте блендером (або протріть через сито). У мене сир м'який, я пропустив цей крок. Додайте м'яке вершкове масло. Якщо ви не встигли його вийняти заздалегідь, то прогрійте масло кілька секунд у мікрохвильовці. Не до розплавлення, а лише до розм'якшення. Всипте цукрову пудру та ванілін. Лопаткою перемішайте все разом до однорідності.
Додайте до творожної маси теплий (але не гарячий) ганаш. Перемішайте їх лопаткою до повного об'єднання.
Насамкінець пробийте масу занурювальним блендером - тоді вона стане дуже ніжною і шовковистою.
Вишню (або інші сухофрукти) помийте та обсушіть. Горіхи, якщо ви їх використовуєте, порубайте ножем. Додайте наповнення в паску, перемішайте.
Зберіть пасочницю, вистеліть її подвійним шаром марлі. У мене пасочниця 12 на 12 см. Поставте на тарілку. Викладіть творожну масу у форму, верх розрівняйте.
Кінці марлі загорніть до центру. Поставте зверху плоске блюдце, а на нього який-небудь вантаж, наприклад, банку з водою. Приберіть усю цю конструкцію в холодильник щонайменше на 12 годин - за цей час паска ущільниться і з неї піде зайва волога у вигляді сироватки. Її треба буде злити.
Готову паску переверніть на тарілку, зніміть форму і марлю.
Приготуйте глазур. Візьміть для неї шоколад будь-якої концентрації, у мене молочний. Масло використовуйте тільки без запаху.
У мікрохвильовці розтопіть шоколад короткими імпульсами по 5-10 секунд, після кожного перемішуючи шоколад і перевіряючи його консистенцію. Уважно стежте, щоб шоколад не пригорів. Також можна розтопити шоколад на водяній бані.
Влийте в нього рослинну олію, перемішайте. Залиште глазур постояти хвилину, вона не має бути гарячою.
Полийте паску глазур'ю зверху. Я ще посипав її шоколадною посипкою.
Подавайте паску до столу. Світлого свята!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.05.2024