Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Чай із кульбаб

Такий сонячний і ароматний, що неможливо відмовитися! Чай з кульбаб - корисний і смачний напій, який дуже легко і просто приготувати вдома. Навесні його готують зі свіжих квітів, а взимку із засушених. Напій має дуже приємний квітковий смак, до нього можна додавати м'яту та мед.

Чай із кульбаб

10 хв. Порції: 2 12 Кк


  1. Кульбаба 7 шт.
  2. Вода 500 мл
  3. Мед 1 чайн.л.
  4. М'ята за смаком


Приготування рецепту

  1. Як заварювати чай із кульбаб? Підготуйте продукти. Кульбаби підійдуть жовті, ранні. Для чаю можна брати будь-які частини - і квітки, і листя, і корінці, але найсмачніший чай вийде з квіток. Інші частини швидше лікувальні, ніж смачні.

  2. Намагайтеся збирати їх далеко від доріг і машин, на лісових галявинах або на городі. І будьте акуратні - білий сік і пилок кульбаб може сильно забруднити одяг, а також викликати алергію.

  3. Зібрані квіти не мийте, бо пилок, який вони містять, надасть чаю аромату і кольору. Відріжте у квітки зелений чашолистник і відокремте жовті ворсинки - чай заварюється саме з ними. Зелень же додасть чаю гіркоти.

  4. Жовті пелюстки можна заварювати відразу, а можна засушити на зиму. Просто розкладіть їх в один шар і залиште в спекотний день у тіні на 8-12 годин. Висохлі пелюстки зберігайте в сухій герметичній тарі або в полотняному мішечку. Також ви можете заготовити листя і коріння, дрібно нарізавши їх і висушивши аналогічним способом.

  5. Пелюсточки кульбаби складіть у чайник для заварювання і залийте окропом. Залиште чай постояти 5 хвилин.

  6. А потім розлийте по чашках і подавайте до столу. Можете додати кілька листочків м'яти, але не багато, щоб вони не перебили смак квіток.

  7. У трохи остиглий чай із цвіту кульбаби можете покласти ложечку меду. Приємного чаювання!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.12.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com