- Кульбаба 7 шт.
- Вода 500 мл
- Мед 1 чайн.л.
- М'ята за смаком
Чай із кульбаб
Такий сонячний і ароматний, що неможливо відмовитися! Чай з кульбаб - корисний і смачний напій, який дуже легко і просто приготувати вдома. Навесні його готують зі свіжих квітів, а взимку із засушених. Напій має дуже приємний квітковий смак, до нього можна додавати м'яту та мед.

10 хв. Порції: 2 12 Кк
Приготування рецепту
Як заварювати чай із кульбаб? Підготуйте продукти. Кульбаби підійдуть жовті, ранні. Для чаю можна брати будь-які частини - і квітки, і листя, і корінці, але найсмачніший чай вийде з квіток. Інші частини швидше лікувальні, ніж смачні.
Намагайтеся збирати їх далеко від доріг і машин, на лісових галявинах або на городі. І будьте акуратні - білий сік і пилок кульбаб може сильно забруднити одяг, а також викликати алергію.
Зібрані квіти не мийте, бо пилок, який вони містять, надасть чаю аромату і кольору. Відріжте у квітки зелений чашолистник і відокремте жовті ворсинки - чай заварюється саме з ними. Зелень же додасть чаю гіркоти.
Жовті пелюстки можна заварювати відразу, а можна засушити на зиму. Просто розкладіть їх в один шар і залиште в спекотний день у тіні на 8-12 годин. Висохлі пелюстки зберігайте в сухій герметичній тарі або в полотняному мішечку. Також ви можете заготовити листя і коріння, дрібно нарізавши їх і висушивши аналогічним способом.
Пелюсточки кульбаби складіть у чайник для заварювання і залийте окропом. Залиште чай постояти 5 хвилин.
А потім розлийте по чашках і подавайте до столу. Можете додати кілька листочків м'яти, але не багато, щоб вони не перебили смак квіток.
У трохи остиглий чай із цвіту кульбаби можете покласти ложечку меду. Приємного чаювання!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 01.12.2024