- Яйця (білого кольору) 7 шт.
- Цибулеве лушпиння (велика жменя) 30 гр
- Часник (лушпиння часнику, невелика жменя) 10 гр
- Каркаде 50 гр
- Сіль (для варіння яєць) 1 стол.л.
Мармурові яйця на Великдень
Тільки натуральні барвники - спробуйте новий спосіб! Мармурові яйця на Великдень можна отримати, фарбуючи їх тільки цибулею і чаєм. Мармуровий ефект виходить завдяки тому, що яйця обліплюються лушпинням і обмотуються марлею. Концентрацію кольору можна регулювати кількістю інгредієнтів.

60 хв. Порції: 7 125 Кк
Приготування рецепту
Як зробити мармурові яйця в цибулевому лушпинні з каркаде на Великдень? Підготуйте продукти. Яйця беріть білі, вони краще забарвляться. Підійдуть і темніші, але на них колір виглядатиме по-іншому. Кількість цибулевого лушпиння і чаю ви можете змінювати на свій розсуд. Що менше чаю ви покладете, то більш руді вийдуть яйця. Часникове лушпиння ви можете і не класти, але з ним малюнок вийде цікавішим. Крім лушпиння звичайної цибулі можна взяти лушпиння червоної.
Лушпиння цибулі та часнику покладіть у миску. Ножицями поріжте великі шматки на більш дрібні. Перемішайте все лушпиння руками.
Марлю або широкий бинт наріжте на квадрати розміром приблизно 15*15 см. Також можна взяти старі капронові колготки, їх також треба буде нарізати.
Яйце вмочіть у воду і покладіть у миску з лушпинням. Покрутіть його з усіх боків, щоб на яйце налипло якомога більше лушпиння.
Дістаньте яйце з миски і покладіть на шматок марлі. Зі свого досвіду раджу вам класти більше лушпиння, щоб яйце практично повністю було обліплене - тоді мармуровий ефект буде більш явним.
Зав'яжіть яйце у вузлик, намагаючись рівномірно розподілити лушпиння по всій поверхні яйця. Перев'яжіть кінці марлі ниткою, зайву частину обріжте. Зробіть таким чином вузлики з усіх яєць.
Складіть їх у каструлю відповідного розміру. Не беріть білі емальовані, вони сильно забарвляться. Залийте яйця водою, додайте чай каркаде. Чим більше ви його покладете, тим темнішими будуть яйця. Вода має повністю покрити їх, за потреби долийте ще. Всипте сіль - вона не дасть яйцям лопнути.
Поставте каструлю з яйцями на вогонь, доведіть до кипіння. Варіть яйця 10 хвилин, потім вогонь вимкніть і залиште постояти ще 20 хвилин під кришкою, щоб закріпився колір.
Потім мішечки дістаньте, звільніть яйця від марлі та лушпиння.
Залиште їх до повного охолодження.
За бажанням, ви можете натерти яйця краплею рослинної олії - вона додасть їм гарного блиску. Світлого свята!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.05.2024