Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Креветки з грибами

Легко і швидко! Смачно, як у ресторані! Креветки з грибами готуються дуже просто, а в підсумку виходить справжній французький обід для всієї сім'ї. Поєднання креветок, грибів і сиру завжди дуже гармонійне і шалено смачне! Спробуйте і переконайтеся в цьому самі.

Креветки з грибами

25 хв. Порції: 4 147 Кк


  1. Креветки 500 гр
  2. Печериці 400 гр
  3. Цибуля (шалот або червона салатна) 1 шт.
  4. Часник 2 зубч.
  5. Вода (або бульйон) 200 мл
  6. Вершки (жирні) 250 мл
  7. Твердий сир (можна використовувати будь-який за смаком, у мене пармезан) 100 гр
  8. Оливкова олія 4 стол.л.
  9. Італійські трави за смаком
  10. Паприка за смаком
  11. Сіль за смаком
  12. Перець чорний мелений за смаком
  13. Зелень за смаком


Приготування рецепту

  1. Як зробити креветки з грибами та сиром у вершковому соусі? Підготуйте всі продукти за списком. Креветки краще взяти королівські або тигрові, але можна використовувати і звичайні. Креветки заздалегідь розморозьте. Якщо потрібно розморозити креветки швидко, я використовую експрес розморожування - заливаю креветки холодною водою. Очистіть креветки від панцира, видаліть хвости і голови.

  2. Печериці обполосніть і обсушіть кухонним рушником. Товсті ніжки зріжте, а капелюшки наріжте тонкими слайсами. Якщо у вас невеликі гриби, то їх можна нарізати четвертинками або половинками. Цибулю та часник очистіть від шкірки й обполосніть.

  3. У сковороді розігрійте половину рослинної або оливкової олії, придатної для смаження. Олії вам може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Відправте нарізані цибулю і часник у сковорідку обсмажуватися. Помішуючи, готуйте до прозорості цибулі.

  4. Далі додайте в сковороду креветки. Обсмажте близько хвилини з кожного боку.

  5. Гриби відправте в іншу сковорідку й обсмажте до золотистого відтінку на олії, що залишилася.

  6. Додайте в сковороду до печериць креветки.

  7. Посоліть, поперчіть і посипте прованськими (італійськими) травами.

  8. Влийте вершки та воду. За бажанням замість води можна використовувати бульйон.

  9. Пармезан натріть на дрібній тертці.

  10. Відправте в сковороду до креветок і грибів. Полум'я зменшіть до помірного і готуйте, помішуючи, буквально кілька хвилин (поки сир повністю розплавиться).

  11. Готово! Подавайте одразу як самостійну страву з грінками або багетом. А також на додаток до макаронів, картопляного пюре або відвареного рису.




Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 30.11.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com