- Креветки 500 гр
- Печериці 400 гр
- Цибуля (шалот або червона салатна) 1 шт.
- Часник 2 зубч.
- Вода (або бульйон) 200 мл
- Вершки (жирні) 250 мл
- Твердий сир (можна використовувати будь-який за смаком, у мене пармезан) 100 гр
- Оливкова олія 4 стол.л.
- Італійські трави за смаком
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Креветки з грибами
Легко і швидко! Смачно, як у ресторані! Креветки з грибами готуються дуже просто, а в підсумку виходить справжній французький обід для всієї сім'ї. Поєднання креветок, грибів і сиру завжди дуже гармонійне і шалено смачне! Спробуйте і переконайтеся в цьому самі.

25 хв. Порції: 4 147 Кк
Приготування рецепту
Як зробити креветки з грибами та сиром у вершковому соусі? Підготуйте всі продукти за списком. Креветки краще взяти королівські або тигрові, але можна використовувати і звичайні. Креветки заздалегідь розморозьте. Якщо потрібно розморозити креветки швидко, я використовую експрес розморожування - заливаю креветки холодною водою. Очистіть креветки від панцира, видаліть хвости і голови.
Печериці обполосніть і обсушіть кухонним рушником. Товсті ніжки зріжте, а капелюшки наріжте тонкими слайсами. Якщо у вас невеликі гриби, то їх можна нарізати четвертинками або половинками. Цибулю та часник очистіть від шкірки й обполосніть.
У сковороді розігрійте половину рослинної або оливкової олії, придатної для смаження. Олії вам може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті. Відправте нарізані цибулю і часник у сковорідку обсмажуватися. Помішуючи, готуйте до прозорості цибулі.
Далі додайте в сковороду креветки. Обсмажте близько хвилини з кожного боку.
Гриби відправте в іншу сковорідку й обсмажте до золотистого відтінку на олії, що залишилася.
Додайте в сковороду до печериць креветки.
Посоліть, поперчіть і посипте прованськими (італійськими) травами.
Влийте вершки та воду. За бажанням замість води можна використовувати бульйон.
Пармезан натріть на дрібній тертці.
Відправте в сковороду до креветок і грибів. Полум'я зменшіть до помірного і готуйте, помішуючи, буквально кілька хвилин (поки сир повністю розплавиться).
Готово! Подавайте одразу як самостійну страву з грінками або багетом. А також на додаток до макаронів, картопляного пюре або відвареного рису.
Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 30.11.2024