- Манго 1 шт.
- Банани 1 шт.
- Молоко 150 мл
Смузі з манго і банана
Ніжний, шовковистий, ароматний - усі будуть у захваті! Смузі з манго і банана можна готувати на будь-якому молочному продукті - коров'ячому молоці, рослинному, йогурті, кефірі. Цукор у смузі не додають, буде достатньо солодкості фруктів. Таким напоєм можна не тільки перекусити, а й ситно поснідати.
10 хв. Порції: 2 73 Кк
Приготування рецепту
Як зробити смузі манго банан манго? Підготуйте продукти. Молоко ви можете взяти як коров'яче, так і будь-яке рослинне - мигдальне, кокосове. Також підійдуть і кисломолочні напої - кефір, натуральний йогурт. Фрукти вибирайте стиглі, ароматні. Особливо це стосується манго, бо незрілий фрукт зіпсує смак і не зіб'ється до однорідності. Крім манго і банана ви можете взяти будь-які інші фрукти або ягоди.
Банан очистіть від шкірки та наріжте на кільця.
Манго наріжте спочатку на шматочки, обрізаючи фрукт навколо кісточки. Потім на кожному шматочку зробіть глибокі надрізи хрест-навхрест, намагаючись прорізати всю м'якоть, але не зачіпаючи шкірку. У вас вийде багато кубиків, які тримаються на шкірці. Акуратно зріжте їх ножем або зішкребіть ложкою.
Візьміть склянку від блендера або будь-яку іншу ємність із високими бортиками. Складіть у неї кубики манго, кільця банана. Влийте трохи молока, приблизно третину від усього об'єму.
Пробийте продукти занурювальним блендером до однорідності. Далі ви можете додати ще молока і пробити смузі ще раз. А можете не додавати - все залежатиме від того, якої густоти напій ви хочете отримати. Зазвичай смузі, на відміну від коктейлю, роблять досить густим, тому в його складі більшу частину займають саме фрукти, а не рідина.
Розлийте смузі по склянках і відразу подавайте до столу - постоявши якийсь час, напій втратить частину корисних властивостей. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 18.08.2024