- Морська риба (у мене форель) 500 гр
- Яблуко 1 шт.
- Лимон 0.5 шт.
- Зелень (у мене петрушка) 3 гр
- Рослинна олія 1 стол.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Риба з яблуками в духовці
Незвичайне, але дуже ефектне поєднання підкорить ваші серця! Риба з яблуками запікається у фользі в духовці - клопоту практично ніякого, а результат виходить дуже смачним! Так можна приготувати будь-яку морську рибу, як білу, так і червону. Вона просочується ароматами яблук і трав і залишається соковитою.
40 хв. Порції: 2 89 Кк
Приготування рецепту
Як запекти рибу з яблуками в духовці? Підготуйте продукти. Риба може бути будь-яка морська, біла або червона (філе або стейк). У мене форель. Ви можете взяти готове філе, стейки або обробити тушку самостійно. Яблуко вибирайте велике, соковите, кисло-солодких сортів. Із зелені добре підійдуть петрушка, розмарин, кріп, фенхель, майоран, шавлія.
Одразу увімкніть розігріватися духовку на 180°С. Рибу помийте й обсушіть. Посоліть і поперчіть шматочки з обох боків. Крім перцю ви можете взяти будь-які приправи для риби на свій смак. Залиште рибу помаринуватися хвилин на 10-15.
Яблуко помийте, розріжте на половинки, виріжте місця кріплення плодоніжок і серединку з насінням. Наріжте кожну половинку на дуже тонкі часточки.
Візьміть довгий шматок фольги, складіть його навпіл. Змастіть центр отриманого шматка невеликою кількістю рослинної олії. Викладіть часточки яблук в один шар за розміром шматків риби. Покладіть на яблука стейки (або філе). У мене шматочки невеликі, я запікав по два стейки. Великі кладіть по одному.
Збризніть шматочки лимонним соком - він відіб'є неприємний рибний запах. Покладіть залишки яблучних часточок поверх стейків. Покладіть на яблука гілочки зелені.
Загорніть краї фольги, накриваючи рибу з яблуками за формою конверта.
Аналогічно зробіть другий конверт із рибою. Покладіть обидві порції на деко.
Поставте деко з рибою в розігріту духовку на 15-20 хвилин, залежно від розміру шматочків. Враховуйте також особливості вашої духовки. Після закінчення часу дістаньте страву і розгорніть фольгу, відкриваючи рибу. Поставте її знову в духовку на 10 хвилин, щоб вона запеклася зверху.
Подавайте рибу з яблуками до столу, можна прямо у фользі. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 12.05.2024