- Камамбер (можна замінити на брі) 150 гр
- Помідори чері (можна замінити на звичайні помідори) 300 гр
- Часник 2 зубч.
- Оливкова олія (можна замінити на іншу рафіновану рослинну олію за смаком) 1 чайн.л.
- Спеції сухі (прованські трави, можна замінити на інші за смаком) за смаком
- Сіль за смаком
Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці
Влаштуйте своїй половинці найромантичнішу вечерю! Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці готується дуже швидко і просто, а результат перевершить всі очікування! Сир і томати насичуються ароматами приправ і виходять дуже смачними! Залишиться тільки налити келих білого вина.

25 хв. Порції: 2 118 Кк
Приготування рецепту
Як запекти сир камамбер із помідорами чері в духовці? Підготуйте продукти. Помідори можете взяти і звичайні, тоді їх треба буде нарізати на невеликі шматочки. Приправи також підійдуть будь-які, беріть ті, які любите. У мене це прованські трави. Олія, крім оливкової, підійде будь-яка інша рафінована рослинна олія.
Одразу увімкніть розігріватися духовку на 200°С, якщо є, то режим конвекція+гриль. Якщо ні, то звичайний режим. Сир звільніть від упаковки. Гострим ножем зробіть надрізи хрест-навхрест, завширшки близько 1 см і глибиною приблизно до серединки сиру.
Візьміть відповідну за розміром форму для запікання. Викладіть у центр головку сиру. Решту простору заповніть помитими й обсушеними помідорами чері. Я взяв помідори різних кольорів, щоб було красивіше. Ви можете брати будь-якого кольору. Якщо у вас великі помідори, то наріжте їх на шматочки. Між помідорами встроміть очищені та нарізані часточки часнику.
Посипте сир і помідори приправами. Також за смаком додайте сіль. Я солив тільки помідори, оскільки сир на мій смак і так досить солоний. Полийте страву зверху оливковою олією. Поставте форму з сиром і помідорами в розігріту духовку.
Запікайте сир 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Він почне плавитися. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки. Готову страву відразу ж подавайте до столу.
Подайте до запеченого сиру шматочки підсмаженого хліба. Приємного апетиту!
Кухня - Французька кухня | Опубліковано: 01.12.2024