- Пшеничне борошно 240 гр
- Яйце 1 шт.
- Цукор 40 гр
- Ванільний цукор 10 гр
- Сметана 3 стол.л.
- Рослинна олія 3 стол.л.
- Розпушувач 1 чайн.л.
- Сіль (щіпка) за смаком
Домашнє печиво без випічки
Справжній порятунок для літньої спеки - смачно і легко! Домашнє печиво без випічки настільки просте, що з ним впорається навіть дитина! Готується воно з найпростіших і найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. Рецепт стане паличкою-виручалочкою для швидкої випічки.
30 хв. Порції: 4 373 Кк
Приготування рецепту
Як зробити печиво без випічки в домашніх умовах? Підготуйте продукти. Кількість борошна дана приблизна, може піти як більше, так і менше. Будете дивитися за тістом. Яйце візьміть першої категорії, сметану - жирністю 20%. Замість рослинної олії без запаху можете використовувати розтоплене вершкове масло.
Візьміть миску для тіста. Вбийте в неї яйце, всипте цукор, звичайний і ванільний, і дрібку солі - вона зробить смак збалансованим. Збийте продукти за допомогою вінчика.
Влийте до яєчної маси рослинну олію (рафіновану, без запаху) і сметану. Знову перемішайте все до однорідності.
Борошно просійте та перемішайте з розпушувачем. Порціями всипте борошно до рідких інгредієнтів. Вимішуйте тісто спочатку вінчиком, потім, коли воно загусне, руками. Борошно додавайте доти, доки тісто не перестане липнути до рук. Але воно має залишитися при цьому м'яким - зайве борошно зробить печиво жорстким.
Сформуйте печиво. Ви можете скачати з тіста ковбаску і нарізати її кільцями. Або, як я, відщипувати від тіста шматочки і скачати з них кульки, завбільшки з волоський горіх. Потім кульки розплющіть у коржі завтовшки 5 мм. Виделкою зробіть на заготовках візерунок. Якщо тісто буде липнути, підсипте трохи борошна.
Поставте на невеликий вогонь сковорідку з товстим дном і антипригарним покриттям. Трохи прогрійте її. Викладіть на суху сковороду заготовки печива.
Смажте їх на найменшому вогні до рум'яності, потім переверніть на іншу. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте печиво ще хвилин 5.
Розламайте одне печиво і перевірте його готовність - центр має повністю пропектися. Зніміть печиво зі сковороди. Викладіть на неї наступну порцію. У мене вийшло 20 штук. Зверніть увагу, що при такому формуванні печиво виходить пухким і м'яким. Якщо ви любите більш тонке і тверде печиво, то розкачайте тісто в тонкий пласт і наріжте його формочкою.
Подавайте печиво до столу. Я люблю їсти його теплим - воно дуже м'яке та смачне. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.05.2024