- Свинина 1.5 кг
- Цибуля 3 шт.
- Сало 150 гр
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 7 зубч.
- Лавровий лист 2 шт.
- Зелень за смаком
Свинина в афганському казані
Ніжна, м'яка, найсоковитіша! Захочеш добавки! Свинину в афганському казані ви приготуєте швидше, ніж у будь-якому іншому посуді. Вона завжди виходить дуже м'якою, буквально розпадається на волокна! Чудова страва для гостей або на сімейну вечерю. Обов'язково спробуйте!
100 хв. Порції: 6 272 Кк
Приготування рецепту
Як зробити свинину в афганському казані на плиті? Дуже просто! Підготуйте необхідні продукти. Яку частину туші краще взяти? Підійде будь-яка частина, оскільки в процесі приготування м'ясо стане в будь-якому разі м'яким, що тане в роті. Якщо у вас свинина із заморозки, то її потрібно попередньо розморозити. Цибулю та часник очистіть від лушпиння й обполосніть.
Свинину обполосніть і обсушіть паперовими серветками. На шматочках не повинно бути залишків води, це важливо. Наріжте свинину великими шматками (у мене приблизно 7 см на 7 см).
М'ясо посоліть і поперчіть. На цьому етапі можна додати улюблені спеції. Усе перемішайте так, щоб спеції та сіль рівномірно розподілилися по всій поверхні шматочків.
Сало наріжте тонкими слайсами і відправте в афганський казан. На сильному вогні витопіть увесь жир і приберіть ложкою шкварки, що залишилися.
Викладіть свинину в казан одним шаром і обсмажте на сильному вогні до появи апетитної скоринки.
Далі кожен шматочок переверніть на інший бік і залиште до зарум'янювання. Я свинину обсмажував у два етапи.
Цибулю наріжте великими чверть кільцями і відправте в глибоку чашу. Злегка посоліть і посипте чорним перцем і меленою паприкою. Перемішайте.
У казан відправте цілі зубки часнику і лавровий лист.
Рівним шаром розподіліть поверх м'яса цибулю. Закрийте кришку казана, полум'я зменшіть до мінімального. За допомогою виделки або ложки відкрийте злегка клапан. Якщо виходить пара, значить процес готування не порушений.
Томіть свинину близько півтори години. Точний час залежить від особливостей роботи вашої плити, самого м'яса і розмірів шматків свинини. Потім зніміть казан з плити і повністю випустіть пару з клапанів. Лише після цього відкривайте кришку афганського казана.
Подавайте свинину в гарячому вигляді зі свіжими овочами та всілякими салатами і соусами.
М'ясо, томлене в афганському казані, виходить неймовірно ніжне і м'яке.
Замість свинини за рецептом можна приготувати яловичину, м'ясо птиці, кролика, дичину тощо.
Свинину в афганському казані так само допустимо готувати в домашніх умовах на плиті або на свіжому повітрі на багатті.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 14.05.2024