- Вода (тепла) 70 мл
- Сухі дріжджі 0.5 чайн.л.
- Цукор 0.5 чайн.л.
- Сіль (щіпка) за смаком
- Оливкова олія 1 стол.л.
- Пшеничне борошно 110 гр
- Сир із пліснявою (у мене брі) 40 гр
- Пармезан 40 гр
- Чеддер 30 гр
- Твердий сир (будь-який сир (у мене маасдам)) 30 гр
Піца 4 сири домашня в духовці
Ароматна і дуже смачна - насолода в кожному шматочку! Піца 4 сири випікається в духовці на тонкому дріжджовому тісті. Приготувати її не складе труднощів навіть для кулінара-початківця. Сирне асорті дає неймовірно насичений смак і аромат. Відмовитися від такого частування просто неможливо!
80 хв. Порції: 4 323 Кк
Приготування рецепту
Як зробити піцу 4 сири в духовці в домашніх умовах? Відміряйте необхідні інгредієнти. Сири можна взяти будь-які відповідно до своїх уподобань.
Для тіста з'єднайте в мисці дріжджі, цукор і теплу воду, перемішайте. Вода має бути саме теплою, але не гарячою, інакше дріжджі загинуть.
Додайте сіль і оливкову олію, перемішайте.
У рідку масу просійте поступово борошно. Просіяне борошно насичується киснем, завдяки цьому тісто буде добре підніматися. Замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, тому всипайте його частинами.
Викладіть тісто в миску і залиште в теплому місці, прикривши рушником або харчовою плівкою, на 30 хвилин.
Для начинки візьміть будь-які види сиру: тверді, напівтверді, м'які типу моцарели. Головне, щоб вони були смачними, якісними, без замінників молочних жирів і добре плавилися.Сир із пліснявою наріжте невеликими кубиками, решту сирів натріть на крупній тертці.
Тісто підійшло, його об'єм збільшився приблизно у 2 рази.
Духовку увімкніть на 200 С і поставте в неї деко, на якому буде випікатися піца. Потім тепло не витрачатиметься на його нагрівання, за якого сири вже майже розплавляться, а одразу піде на випікання піци. Тісто розкачайте в тонкий круглий пласт, сформуйте бортики. Можна розкачати відразу на пергаменті.
Рівномірно розподіліть інші сири. Акуратно, щоб не обпектися, дістаньте з духовки нагріте деко, перенесіть на нього пергамент із майбутньою піцою. Випікайте піцу в розігрітій до 200 С духовці приблизно 12-15 хвилин. Час і режим випічки залежать від особливостей роботи духовки.
Готову піцу дістаньте з духовки, акуратно перенесіть на тарілку. Наріжте піцу 4 сири на шматочки й одразу подавайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.05.2024