- Пекінська капуста 1 кг
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 зубч.
- Томатна паста 1 стол.л.
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Помідори чері (за бажанням) 5 шт.
Тушкована пекінська капуста
Ніжна, соковита, приголомшливо смачна, на гарнір! Тушкована пекінська капуста - найпростіша в приготуванні страва з цього китайського овоча. Можете запропонувати її до м'яса, котлет, риби, курки або саму по собі, як легкий перекус.
30 хв. Порції: 4 43 Кк
Приготування рецепту
Як тушкувати пекінську капусту? Підготуйте всі продукти за списком. Для соковитості та яскравості готової страви використовуйте томати чері або один великий помідор.
Цибулю, моркву та часник очистіть від шкірки й обполосніть. Часник за бажанням можна виключити з рецепта. Моркву натріть на крупній тертці, часник пропустіть через прес або подрібніть ножем, а цибулю наріжте чверть кільцями або дрібніше.
З пекінської капусти видаліть зовнішні зіпсовані листи. Обполосніть пекінку та наріжте тонкими смужками.
У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Відправте цибулю, моркву та часник обсмажуватися. Готуйте, помішуючи, на сильному вогні до золотистого відтінку.
Помідори чері обполосніть і розріжте навпіл. Попередньо можна зняти шкірку з томатів. Відправте в сковорідку капусту, помідори та томатну пасту. Усе ретельно перемішайте. Я капусту додавав частинами, постійно перемішуючи.
Вогонь плити зменшіть до помірного. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте до готовності всіх компонентів. Через деякий час відкрийте кришку і перевірте, чи не пригорає капуста. Якщо соку від помідорів мало, то влийте трохи води (я додав півсклянки окропу).
Через 10-15 хвилин відкрийте кришку. Посоліть страву за смаком. На цьому етапі додайте улюблені сухі спеції. Я використовував сухі прованські трави та суміш для овочів. Перемішайте, полум'я трохи збільшіть і залиште на плиті ще на 3-5 хвилин. Наприкінці приготування додайте подрібнену зелень. Відмінно підійдуть кріп, петрушка або зелена молода цибуля.
Перед подачею посипте готову капусту меленим духмяним або чорним перцем.
Тушкована пекінська капуста дуже смачна зі сметаною. Страва виходить легкою, низькокалорійною і дуже смачною!
Як легко зняти з помідорів шкірку? Помийте їх, зверху зробіть гострим ножем надрізи хрест-навхрест. Опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Дістаньте, злегка охолодіть і зніміть шкірку.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024