- Фарш м'ясний 500 гр
- Заморожені овочі 700 гр
- Рослинна олія 4 стол.л.
- Цибуля 1 шт.
- Томатний соус 5 стол.л.
- Спеції сухі за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
Фрикадельки з овочами на сковороді
Ситна, яскрава, смачна, швидка вечеря для всієї родини! Фрикадельки з овочами на сковорідці - чудовий варіант смачно та ситно нагодувати всіх домашніх. Використовуйте різноманітний набір овочів і отримуйте щоразу новий, яскравий смак.
60 хв. Порції: 4 198 Кк
Приготування рецепту
Як зробити фрикадельки з овочами на сковороді? Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. У рецепті я використовував асорті із заморожених овочів, але приготувати страву можна зі свіжими овочами, зібраними на грядці або купленими в магазині. Фарш підійде курячий, м'ясний або змішаний із кількох сортів м'яса. Томатний соус можна замінити на томатний сік або кетчуп.
Цибулю очистіть і обполосніть. Половину цибулини наріжте максимально дрібно і відправте у фарш. Посоліть за смаком, додайте улюблені сухі спеції та ретельно все перемішайте. Залиште фарш настоятися близько 10-15 хвилин.
Сформуйте з фаршу м'ясні кульки невеликого розміру.
У сковороді розігрійте 2 ст.л. рослинної олії. Відправте фрикадельки обсмажуватися. Готуйте до появи апетитної скоринки на кульках.
У сковороді розігрійте олію, що залишилася. Другу половинку цибулі подрібніть і злегка обсмажте. Відправте решту овочів до цибулі. Помішуючи, готуйте близько 5-10 хвилин.
Влийте до овочів томатний соус і півсклянки окропу, посоліть за смаком і все перемішайте. Відправте м'ясні кульки до овочів. Акуратно перемішайте так, щоб фрикадельки занурилися в ароматний соус. Накрийте сковорідку кришкою, полум'я плити зменшіть до трохи нижче середнього. Залиште фрикадельки з овочами тушкуватися до повної готовності всіх компонентів. Мені знадобилося близько 20-25 хвилин (залежить від розміру овочів і фрикадельок).
Готову страву посипте зеленню, попередньо нарізану дрібно. Це може бути кріп, петрушка або зелена цибуля. Поперчіть за бажанням.
Подавайте в гарячому вигляді як самостійну страву або на додаток до відварених круп, товченої картоплі чи макаронів.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024