- Баранина 800 гр
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Кабачки 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Болгарський перець 0.5 шт.
- Картопля 500 гр
- Часник 3 зубч.
- Вода 450 мл
- Рослинна олія 30 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Баранина з овочами в казані тушкована
Смачна, корисна, ситна страва - свято щодня! Тушкована баранина з овочами в казані - прекрасний рецепт для любителів ароматного м'ясного рагу. М'ясо виходить ніжним, соковитим, насиченим. Можете приправляти його різними спеціями, додавати будь-які овочі.
90 хв. Порції: 4 89 Кк
Приготування рецепту
Як тушкувати баранину з овочами в казані? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. М'ясо баранини можна взяти на кістці, як у мене. А можна взяти просто м'якоть. Баранину заздалегідь порубайте на шматочки. Набір овочів може бути найрізноманітнішим. Можна деякі овочі прибрати, а замість них додати щось інше. Під час вибору овочів орієнтуйтеся на свій смак.
Казан поставте на вогонь, налийте в нього рослинну олію і розігрійте її до гарячого стану! Викладіть у казан підготовлені шматочки баранини. Під час обсмажування з м'яса з'явиться трохи соку. Готуйте м'ясо у власному соку, під кришкою, хвилин 20-30. Не забувайте періодично все перемішувати, щоб воно готувалося більш рівномірно.
М'ясо повністю змінить колір і кількість соку значно зменшиться.
Очистіть цибулю та моркву від шкірки й обполосніть від забруднень. Болгарський перець помийте та видаліть із нього серцевину. Наріжте довільно цибулю, моркву та перець.
Викладіть овочі в казан до м'яса. Перемішайте. Тушкуйте все разом 2-3 хвилини.
Очищену картоплю наріжте великими шматочками та викладіть у казан. За смаком підсипте сіль і спеції. Як спеції я беру мелений перець і трохи паприки. Підлийте трохи гарячої води. Кількість води регулюйте на свій смак. Я люблю, щоб рідини було багато. Накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 30 хвилин.
Наріжте великими шматочками свіжий кабачок. Наріжте помідори.
Додайте кабачки з помідорами в казан. Пропустіть через прес кілька зубчиків часнику. Перемішайте і тушкуйте все разом ще 10 хвилин. за цей час кабачки встигнуть приготуватися.
Баранина з овочами готова! Розкладіть страву по тарілках і подавайте до столу в гарячому вигляді! Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 21.04.2024