- Вершки жирні 400 гр
- Варене згущене молоко 250 гр
Крем з вершками та вареним згущеним молоком для торта
Густий, ніжний і повітряний, тримає форму і не розтікається! Крем із вершками та вареним згущеним молоком для торта виходить дуже смачним. Це прекрасна альтернатива важкому масляному крему. Структура у нього дуже об'ємна, чудово підходить для прошарку коржів і оформлення прикрас за допомогою кондитерського мішка.

15 хв. Порції: 12 334 Кк
Приготування рецепту
Як зробити крем із вершками та вареним згущеним молоком для торта? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Вершки для крему вибирайте жирністю не менше 33%. Варене згущене молоко можна купити готове або зварити самостійно. Я варю згущене молоко сам. Для цього необхідно закриту банку згущеного молока залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на малому вогні 2 години. Потім банку з води витягнути й залишити остигати, не відкриваючи.
Вершки для збивання мають бути добре охолоджені. Налийте необхідну кількість вершків у чашу для збивання. Починайте збивати вершки з малих обертів, поступово збільшуючи до максимуму.
Збийте вершки до пишного, кремоподібного стану.
До збитих вершків додайте варене згущене молоко і починайте вмішувати його в крем. Що густішим буде згущене молоко, то складніше воно вмішуватиметься у вершки. Але при цьому крем ставатиме густішим.
Крем із вершків і вареного згущеного молока готовий! Прошаровуйте ним бісквітні коржі та зберіть торт. До такого крему в начинку підійдуть обсмажені грецькі горіхи. З дуже густим згущеним молоком крем виходить густий. Для трояндочок із крему він, звісно, не підходить. Але з нього можна зробити простий декор за допомогою кондитерської насадки.
Крем зі згущеним молоком виходить дуже густим. Він підходить для більшості тортів і випічки взагалі, наприклад, для Наполеона, капкейків, для прошарку бісквітних коржів, для приготування тістечок або як десерт. Цієї кількості вистачає, щоб зібрати торт із 4 коржів на 18 см.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.03.2023