- Грибний бульйон (готовий або гриби для бульйону) 500 мл
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Болгарський перець 1 шт.
- Рис 50 гр
- Зелень за смаком
- Рослинна олія 50 мл
- Сіль за смаком
- Перець горошком за смаком
- Мелений коріандр 0.5 чайн.л.
- Лавровий лист 2 шт.
Суп на грибному бульйоні
Дуже ароматний і насичений, для сімейного обіду! Суп на грибному бульйоні смачний і ситний, чудово підходить для посту. Варити його недовго, тому що він без м'яса. Бульйон можна брати готовий у кубиках або зробити самостійно. Підходять будь-які сорти грибів, також сушені, заморожені, свіжі.
40 хв. Порції: 6 82 Кк
Приготування рецепту
Як зварити суп на грибному бульйоні з грибами? Підготуйте продукти за списком. Для бульйону власного приготування можете брати будь-які гриби, свіжі або заморожені, я взяв сушені лисички (100 гр.), також можете взяти готовий напівфабрикат грибного бульйону. Рис вибирайте круглозерний, він швидше приготується.
Спочатку зробимо грибний бульйон, для цього гриби добре промийте, видаліть сміття. Якщо берете свіжі гриби, переберіть і поріжте на шматочки.
Гриби залийте холодною водою і поставте на вогонь, додайте лавровий лист і перець горошком. Після закипання варіть 10 хвилин, не забувайте знімати пінку, що утворилася.
Поки вариться грибний бульйон, вимийте й почистіть усі овочі.
Картоплю наріжте середніми шматочками. Нарізану картоплю киньте варитися в каструлю, коли грибний бульйон буде готовий.
Рис залийте водою хвилин на 5, потім добре промийте і викладіть у каструлю.
Моркву наріжте соломкою.
Розігрійте сковорідку з рослинною олією і киньте в неї обсмажуватися моркву.
Цибулю наріжте маленькими шматочками.
Болгарський перець теж наріжте невеликими шматочками.
Киньте цибулю і перець до моркви.
Обсмажуйте овочі до появи легкого золотистого кольору.
Коли рис і картопля в супі стануть м'якими, викладіть овочеву засмажку в каструлю, доведіть до кипіння, потім посоліть і додайте мелений коріандр.
Зелень вимийте, обсушіть і дрібно нарубайте.
Киньте зелень у суп за кілька хвилин до готовності, вимкніть вогонь і залиште настоюватися суп хвилин на 7-10, потім розлийте по тарілках і подавайте на стіл. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.03.2023