- Заморожена вишня 300 гр
- Вода 1.2 л
- Цукор 200 гр
- Крохмаль 2 стол.л.
Кисіль із замороженої вишні
Яскравий, простий, швидкий і смачний ягідний десерт! Кисіль із замороженої вишні готується досить просто, тому його можна приготувати в будь-який день для смачного перекусу або доповнення обіду чи вечері. Таке частування всім припаде до смаку.

30 хв. Порції: 4 59 Кк
Приготування рецепту
Як зробити кисіль із замороженої вишні? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Заморожену вишню заздалегідь розморожувати не треба, тож дістаємо з морозильної камери й одразу викладаємо в каструлю.
Залийте вишню 1 літром води і поставте на вогонь. Доведіть усе до кипіння. У процесі нагрівання вишня встигне розморозитися.
Всипте в каструлю цукор і перемішайте, щоб він розчинився. Проваріть вишню на невеликому вогні 3-4 хвилини. Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште постояти хвилин на 15-20. Відвар стане більш насиченим.
Тепер процідіть ягоди через ситечко. Нам знадобитися тільки рідина, а ягоди можна просто з'їсти - вони дуже смачні.
В окремій склянці розмішайте крохмаль у 200 мл води.
Проціджений вишневий відвар поверніть на вогонь і доведіть до кипіння. Помішуючи вливайте крохмаль із водою і знову доведіть до кипіння.
Проваріть кисіль із крохмалем ще хвилину і зніміть із вогню. Кисіль почав густіти.
Накрийте кришкою і залиште застигати. Після охолодження вишневий кисіль стане трохи густішим. Розлийте його в склянки та пригощайтеся! Приємного апетиту!
Рецепт приготування вишневого киселю досить універсальний. Спираючись на нього можна приготувати кисіль із будь-яких ягід, наприклад з замороженої журавлини або зі смородини, чи з любого варення. Такі напої дуже корисні та смачні! А головне, що їх можна готувати в будь-яку пору року, маючи в запасі заморожені ягоди! А запасатися ягодами треба в літню пору! До речі, кисіль можна зробити не тільки як напій, а й як густий десерт - просто додайте більше крохмалю!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.02.2024