Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Кисіль із замороженої журавлини

Найкорисніший, вітамінний, апетитний, для всієї родини! Кисіль із замороженої журавлини багатьом знайомий з дитинства - саме такий готували в дитячих садках і школах. Зварений удома, він виходить набагато смачнішим, без пінки зверху, і, найголовніше, в ньому зберігаються всі вітаміни, якими так багата журавлина.

Кисіль із замороженої журавлини

60 хв. Порції: 6 31 Кк


  1. Журавлина 150 гр
  2. Вода 1.5 л
  3. Цукор 100 гр
  4. Крохмаль 3 стол.л.


Приготування рецепту

  1. Як зварити кисіль із замороженої журавлини? Підготуйте продукти. Журавлину дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб вона повністю розморозилася. За можливості розморожуйте ягоди в холодильнику. Це довго, але максимально делікатно. Який крохмаль підійде для киселю? Будь-який. Картопляного візьміть трохи менше - три ложки без гірки, кукурудзяного побільше - три з половиною ложки.

  2. Розморожену журавлину промийте під холодною проточною водою і відкиньте на сито, щоб стекла вода.

  3. Подрібніть ягоди будь-яким способом. Я пробив їх занурювальним блендером, можна прокрутити в подрібнювачі або просто розім'яти товкачем. Має вийти маса-пюре.

  4. Протріть отримане пюре через сито. Це досить легкий процес, не лякайтеся. У ситі залишиться макуха, а в мисці - журавлинний сік із м'якоттю. Як варіант, ви можете віджати журавлинне пюре через кілька шарів марлі.

  5. Макуху перекладіть у каструлю і залийте 5 склянками чистої холодної води (1,25 літра). Одна склянка, що залишилася, знадобиться для крохмалю. Кількість води в цьому рецепті вивірена дуже точно, мені не довелося ні зменшувати, ні додавати, дуже зручно.

  6. Журавлинний сік поки поставте в холодильник.

  7. Каструлю з водою і макухою поставте на вогонь, доведіть до кипіння і прокип'ятіть протягом 5 хвилин на середньому вогні.

  8. Потім отриманий відвар процідіть, макуху викиньте, а відціджену рідину поверніть у каструлю.

  9. Знову доведіть основу для киселю до кипіння і всипте в неї цукор. Прокип'ятіть відвар до розчинення цукру.

  10. Залийте крохмаль склянкою води, що залишилася. Добре перемішайте. Робіть це безпосередньо перед вливанням, оскільки крохмаль осідає на дно. При постійному помішуванні влийте розведений крохмаль в основу. На маленькому вогні дочекайтеся закипання киселю й одразу вимкніть його. Залиште кисіль остигати, можете навіть перелити його в глечик, щоб процес пішов швидше. Періодично перемішуйте кисіль, тоді на ньому не утворюватиметься пінки.

  11. Коли кисіль охолоне до теплого стану, влийте відкладений сік. Перемішайте. Таким чином ви збережете максимальну кількість корисних речовин і вітамінів, що містяться в журавлині, які зруйнувалися б від високих температур. Подавайте кисіль теплим або охолодженим. Приємного апетиту!


Я використовував кукурудзяний крохмаль, і кисіль вийшов середньої густоти, доволі текучий. Ви можете регулювати густоту киселю кількістю крохмалю на свій смак.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 04.02.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com