- Чорна смородина (заморожена) 300 гр
- Вода 1.5 л
- Цукор 100 гр
- Картопляний крохмаль 55 гр
Кисіль зі смородини замороженої
Ароматний, смачний напій швидко і просто цілий рік! Кисіль зі смородини замороженої виходить таким самим смачним, як зі свіжих ягід - з приємною кислинкою й ароматом літа. Він чудово підійде для дитячого меню, але й дорослі будуть від нього в захваті. До чорної смородини можна додати будь-які ягоди.

30 хв. Порції: 5 35 Кк
Приготування рецепту
Як зварити кисіль із заморожених ягід смородини? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. У мене смородина чорна, але можете використовувати червону або асорті. Кисіль можна варити не тільки із заморожених, а й зі свіжих ягід. Кількість цукру можете регулювати на свій смак.
У сотейник висипте заморожені ягоди. Попередньо розморожувати їх не потрібно. Налийте 1,3 л води.
Поставте сотейник на середній вогонь. Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального. Варіть на повільному вогні, помішуючи, 3-5 хвилин. Усі ягоди мають спливти на поверхню.
Готовий компот процідіть. Ягоди за бажанням можете протерти через сито. Я цього не робив, а зварив із цих ягід компот.
Всипте цукор і розмішайте. Поверніть сотейник на невеликий вогонь і знову доведіть компот до кипіння.
У решті 200 мл холодної води розведіть крохмаль. Залежно від бажаної густоти киселю, можете додати крохмалю більше або менше. Якщо використовуєте кукурудзяний крохмаль, то його потрібно брати приблизно в 1,5 раза більше, оскільки він слабкіший за картопляний. З даною кількістю крохмалю кисіль виходить середньої густоти.
При постійному помішуванні тонкою цівкою влийте в смородиновий компот розведений крохмаль, намагаючись уникнути утворення грудочок. Продовжуючи помішувати, доведіть кисіль до кипіння. Варіть до загустіння 1-2 хвилини.
Потім приберіть кисіль із вогню й охолодіть. Щоб на поверхні не утворилася плівка, присипте поверхню тонким шаром цукру або накрийте сотейник кришкою.
Остиглий кисіль розлийте по склянках і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024