Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Кисіль зі смородини замороженої

Ароматний, смачний напій швидко і просто цілий рік! Кисіль зі смородини замороженої виходить таким самим смачним, як зі свіжих ягід - з приємною кислинкою й ароматом літа. Він чудово підійде для дитячого меню, але й дорослі будуть від нього в захваті. До чорної смородини можна додати будь-які ягоди.

Кисіль зі смородини замороженої

30 хв. Порції: 5 35 Кк


  1. Чорна смородина (заморожена) 300 гр
  2. Вода 1.5 л
  3. Цукор 100 гр
  4. Картопляний крохмаль 55 гр


Приготування рецепту

  1. Як зварити кисіль із заморожених ягід смородини? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. У мене смородина чорна, але можете використовувати червону або асорті. Кисіль можна варити не тільки із заморожених, а й зі свіжих ягід. Кількість цукру можете регулювати на свій смак.

  2. У сотейник висипте заморожені ягоди. Попередньо розморожувати їх не потрібно. Налийте 1,3 л води.

  3. Поставте сотейник на середній вогонь. Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального. Варіть на повільному вогні, помішуючи, 3-5 хвилин. Усі ягоди мають спливти на поверхню.

  4. Готовий компот процідіть. Ягоди за бажанням можете протерти через сито. Я цього не робив, а зварив із цих ягід компот.

  5. Всипте цукор і розмішайте. Поверніть сотейник на невеликий вогонь і знову доведіть компот до кипіння.

  6. У решті 200 мл холодної води розведіть крохмаль. Залежно від бажаної густоти киселю, можете додати крохмалю більше або менше. Якщо використовуєте кукурудзяний крохмаль, то його потрібно брати приблизно в 1,5 раза більше, оскільки він слабкіший за картопляний. З даною кількістю крохмалю кисіль виходить середньої густоти.

  7. При постійному помішуванні тонкою цівкою влийте в смородиновий компот розведений крохмаль, намагаючись уникнути утворення грудочок. Продовжуючи помішувати, доведіть кисіль до кипіння. Варіть до загустіння 1-2 хвилини.

  8. Потім приберіть кисіль із вогню й охолодіть. Щоб на поверхні не утворилася плівка, присипте поверхню тонким шаром цукру або накрийте сотейник кришкою.

  9. Остиглий кисіль розлийте по склянках і подайте до столу. Приємного апетиту!




Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com