- Вода 800 мл
- Варення (у мене вишневе) 250 гр
- Цукор 2 стол.л.
- Картопляний крохмаль 2 стол.л.
- Лимонний сік 1 стол.л.
Домашній кисіль із варення та крохмалю
Ароматний напій для всієї родини на полуденок! Домашній кисіль із варення і крохмалю - це найкращий спосіб пристосувати невикористані банки варення, що залишилися після зими. Він вийде нітрохи не гіршим, ніж зі свіжих ягід або фруктів, а часу піде всього нічого.

60 хв. Порції: 5 82 Кк
Приготування рецепту
Як зварити кисіль із варення та крохмалю? Дуже просто! Для початку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Варення підійде будь-яке, домашнє або магазинне. У мене домашнє вишневе варення. Кількість цукру можете регулювати на свій смак. Залежно від солодкості варення.
У сотейник викладіть варення. Влийте чисту кип'ячену холодну воду.
Поставте сотейник на середній вогонь і доведіть воду до кипіння. Щойно вода закипить, зніміть сотейник з вогню. Відвар охолодіть.
Отриману суміш протріть через сито разом із рідиною. У відвар всипте цукор і лимонний сік. Перемішайте. У мене варення було солодким, тому я всипав тільки дві столові ложки цукру. І додав лимонний сік, щоб урівноважити смак готового киселю. Якщо у вас варення кислувате, наприклад із лимона, можете додати у відвар більше цукру, а ось лимонний сік взагалі не додавати. Орієнтуйтеся на свій смак і особливості варення.
Частину суміші перелийте в склянку і розведіть у ній картопляний крохмаль. Залежно від бажаної густоти киселю, можете додати 2 або 3 ст. л. крохмалю. Якщо використовуєте кукурудзяний крохмаль, то його потрібно брати приблизно в 1,5 раза більше, оскільки він слабший за картопляний.
Поверніть сотейник на середній вогонь і знову доведіть суміш до кипіння. При постійному помішуванні тонкою цівкою влийте розведений крохмаль. Варіть кисіль при постійному помішуванні до потрібної густоти.
Готовий кисіль із варення охолодіть під кришкою. Потім розлийте по склянках і подайте до столу. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 28.01.2024