- Творог 600 гр
- Яйця 3 шт.
- Цукор 4 стол.л.
- Манка 3 стол.л.
- Ванілін (щіпка) за смаком
- Вершкове масло (для змащування форми) 5 гр
Творожна запіканка в духовці з яйцем і манкою
Найпростіша, найшвидша, найкорисніша, для всієї родини! Творожна запіканка в духовці готується тільки з яйцем, цукром і манкою, а виходить пишною, ніжною і дуже смачною. Замішується вона за 5 хвилин, все інше робить духовка. Запіканку можна подати на сніданок або полуденок, вона дуже подобається дітям.

60 хв. Порції: 6 189 Кк
Приготування рецепту
Як зробити творожну запіканку в духовці з яйцем і манкою? Підготуйте продукти. Найголовніший інгредієнт - творог, саме від нього залежить смак готової запіканки. Вибирайте якісний, натуральний творог, без рослинних добавок. Краще, якщо він буде м'яким, тоді запіканка вийде ніжнішою. Жирність може бути будь-якою.
Перекладіть творог у миску. Якщо він у вас сильно крупинчастий, то краще протріть творог через сито або пробийте занурювальним блендером. Якщо творог дуже сухий, то можете додати кілька ложок сметани. Вбийте в миску з творогом яйця.
Всипте в миску цукор, манку та ванілін. Кількість цукру ви можете зменшити або збільшити на свій смак. Я вказав середню кількість.
Перемішайте всі продукти. Я спочатку мішав ложкою, потім, для повної однорідності, використовувала ручний вінчик. Можна попередньо не перетирати творог, а пробити блендером творожну масу на цьому етапі.
Візьміть форму для випічки. У мене прямокутна, розміром 23146 см. Змастіть боки і дно форми шматочком вершкового масла. Насипте в неї трохи манки і потрясіть - крупа прилипне до масла, утворюючи шар, який захистить запіканку від прилипання. Такий спосіб називається "французька сорочка".
Вилийте тісто у форму. Верх розрівняйте.
Випікайте запіканку в духовці, попередньо розігрітій до 180°С, 40-50 хвилин. Точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру форми. Моя пеклася 50 хвилин. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд - запіканка стане рум'яною.
Готову запіканку вийміть із духовки, остудіть і подавайте до столу. Добре до неї підійдуть сметана, варення або згущене молоко. Приємного апетиту!
Як спекти пишну та ніжну запіканку? Не варто чекати від творожної маси такого ж збільшення в об'ємі, як, наприклад, у дріжджового пирога або бісквіта. Пишність творожної запіканки безпосередньо залежить від розмірів обраної форми: що менша форма і вищі в неї бортики, то вищим вийде шар творожної маси для запікання, а отже, і вищою буде готова запіканка.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 05.04.2023