- Яловичина (стейки) 4 шт.
- Вершкове масло (з гіркою, розм'якшене) 2 стол.л.
- Чебрець за смаком
- Петрушка за смаком
- Часник 2 зубч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка за смаком
Соковита яловичина на мангалі
Найсмачніший і найсоковитіший стейк легко і просто! Соковита яловичина на мангалі на вугіллі виходить неймовірно ніжною та ароматною. Ви можете приготувати її для дружніх посиденьок на свіжому повітрі, на пікніку або у дворі свого будинку, дачі. Подавайте м'ясо зі свіжими овочами, це дуже смачно!

80 хв. Порції: 4 740 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити соковиту яловичину на мангалі? Насамперед підготуйте всі продукти, зазначені за списком. Стейки яловичини вийміть заздалегідь із холодильника і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40-60 хвилин.
А в цей час зробіть ароматне масло. Розм'якшене вершкове масло викладіть у відповідну зручну ємність.
Свіжий чебрець і петрушку промийте в чистій воді та обсушіть паперовими серветками, щоб позбутися надлишків вологи. Максимально дрібно наріжте зелень. Додайте до олії чебрець із петрушкою, сіль за смаком, пропущений через прес часник, паприку і мелений перець. Кількість часнику можна збільшити за смаком. Перцю і паприки я взяв приблизно по 0,5 ч.л. Ретельно все змішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Загорніть масло в харчову плівку, сформуйте ковбаску. Відправте в морозильну камеру для того, щоб масло підмерзло. У мене на це пішло близько 30-40 хвилин.
Розтопіть мангал. Коли дрова та вугілля прогорять, приступайте до наступного кроку приготування.
Вийміть застигле масло з морозилки. Наріжте тонкими слайсами.
Стейки яловичини злегка посоліть з усіх боків і поперчіть. Масажними рухами розітріть сіль по всій поверхні м'яса.
Відправте на мангал. Готуйте з одного боку 5-6 хвилин (до появи золотистої скоринки).
Потім м'ясо переверніть, викладіть на кожен стейк шматочки масла з травами. Смажте до готовності ще 5-6 хвилин.
Викладіть м'ясо на тарілку, загорніть фольгою і залиште відпочити 5-10 хвилин. Ароматні стейки з яловичини готові!
Подавайте їх у гарячому вигляді, виклавши шматочки масла поверх. Неймовірно смачно й апетитно!
Якщо ви не любите стейки з кров'ю, то м'ясо слід обсмажувати на вугіллі трохи довше.
Ароматне масло з травами та часником можна також використовувати для приготування птиці, риби або картоплі. Дуже смачно буде намазати олію на свіжу скоринку батона і запропонувати до чаю або чашечки кави.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.01.2024