Edda
  • Борщ
  • Супи
  • Другі страви
  • Закуски
  • Риба
  • Торти
  • Випічка
  • Десерти
  • Піца
  • Дітям
  • Швидкі
  • Салати
  • Інше

Соковита яловичина на мангалі

Найсмачніший і найсоковитіший стейк легко і просто! Соковита яловичина на мангалі на вугіллі виходить неймовірно ніжною та ароматною. Ви можете приготувати її для дружніх посиденьок на свіжому повітрі, на пікніку або у дворі свого будинку, дачі. Подавайте м'ясо зі свіжими овочами, це дуже смачно!

Соковита яловичина на мангалі

80 хв. Порції: 4 740 Кк


  1. Яловичина (стейки) 4 шт.
  2. Вершкове масло (з гіркою, розм'якшене) 2 стол.л.
  3. Чебрець за смаком
  4. Петрушка за смаком
  5. Часник 2 зубч.
  6. Сіль за смаком
  7. Перець чорний мелений за смаком
  8. Паприка за смаком


Приготування рецепту

  1. Як посмажити соковиту яловичину на мангалі? Насамперед підготуйте всі продукти, зазначені за списком. Стейки яловичини вийміть заздалегідь із холодильника і залиште при кімнатній температурі приблизно на 40-60 хвилин.

  2. А в цей час зробіть ароматне масло. Розм'якшене вершкове масло викладіть у відповідну зручну ємність.

  3. Свіжий чебрець і петрушку промийте в чистій воді та обсушіть паперовими серветками, щоб позбутися надлишків вологи. Максимально дрібно наріжте зелень. Додайте до олії чебрець із петрушкою, сіль за смаком, пропущений через прес часник, паприку і мелений перець. Кількість часнику можна збільшити за смаком. Перцю і паприки я взяв приблизно по 0,5 ч.л. Ретельно все змішайте, щоб вийшла однорідна маса.

  4. Загорніть масло в харчову плівку, сформуйте ковбаску. Відправте в морозильну камеру для того, щоб масло підмерзло. У мене на це пішло близько 30-40 хвилин.

  5. Розтопіть мангал. Коли дрова та вугілля прогорять, приступайте до наступного кроку приготування.

  6. Вийміть застигле масло з морозилки. Наріжте тонкими слайсами.

  7. Стейки яловичини злегка посоліть з усіх боків і поперчіть. Масажними рухами розітріть сіль по всій поверхні м'яса.

  8. Відправте на мангал. Готуйте з одного боку 5-6 хвилин (до появи золотистої скоринки).

  9. Потім м'ясо переверніть, викладіть на кожен стейк шматочки масла з травами. Смажте до готовності ще 5-6 хвилин.

  10. Викладіть м'ясо на тарілку, загорніть фольгою і залиште відпочити 5-10 хвилин. Ароматні стейки з яловичини готові!

  11. Подавайте їх у гарячому вигляді, виклавши шматочки масла поверх. Неймовірно смачно й апетитно!


Якщо ви не любите стейки з кров'ю, то м'ясо слід обсмажувати на вугіллі трохи довше.

Ароматне масло з травами та часником можна також використовувати для приготування птиці, риби або картоплі. Дуже смачно буде намазати олію на свіжу скоринку батона і запропонувати до чаю або чашечки кави.



Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.01.2024

Попередній рецепт Наступний рецепт
  • Простий салат із крабовими паличками

  • Чай із кульбаб

  • Кабачки тушковані з овочами в мультиварці

  • Запечений сир камамбер з помідорами чері в духовці

  • Качині грудки на мангалі

  • Суп із фрикадельками з кролика

  • Шарлотка з м'ятою

  • Кальмари фаршировані рисом та овочами

  • Лимонад з манго

  • Тушкована морква з цибулею на сковороді

  • Креветки з грибами

  • Смузі з манго і банана

  • Котлети на пару в пароварці

  • Соус суго з базиліком на зиму

  • Рулет із фаршу в духовці з начинкою

  • Запечена вермішель із творогом у духовці

  • Смузі з полуницею і манго в блендері

  • М'ясо в афганському казані

  • Смузі з ківі петрушкою та лимоном

  • Свинина в афганському казані

  • Мармурові яйця на Великдень

  • Великодня паска без яєць

  • Смузі із заморожених ягід

  • Смузі з бананом та апельсином

  • Печінка з цибулею та яйцем

  • Суп із картоплі та моркви

  • Салат із сиру з часником і майонезом

  • Повітряний пиріг в духовці

  • Салат із черемші з яйцем та огірком

  • Заливний пиріг із грибами

  • Суп із черемші без м'яса

  • Пиріг з чорноплідною горобиною

  • Творожний сир із в'яленими помідорами

  • Риба з яблуками в духовці

  • Салат із в'ялених помідорів

  • Смузі із селери огірка та яблука

  • Смажений кролик на сковороді з цибулею

  • Суп із кролика

  • Домашнє печиво без випічки

  • Пиріг з сиром і ягодами

  • Салат із курки помідорів і сухариків

  • Смузі з кефіром бананом і ківі

  • Піца 4 сири домашня в духовці

  • Шоколадна творожна паска

© Edda 2023-2025. Українські рецепти, покрокове приготування. Всі права захищені

Рибні супи | Супи з фаршем | Супи без м'яса | Солянка | Картопля в духовці | М'ясо в духовці | Котлети | Каші | Плов | Вареники | Голубці | Соуси | Гриби | Салати | Для тортів та випічки | Бутерброди | Шашлики | Пиріжки | Запіканки | Пиріги | Консервація | Стейки

Копіювати матеріали сайту дозволено лише з письмового дозволу адміністрації сайту.
Автор | Про нас | Політика конфіденційності | Карта сайту
Телефон: +380958165974 | Пошта: acca.in.ua@gmail.com