- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно 2 стол.л.
- Рослинна олія 150 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Цибуля фрі
Хрусткий топінг із пікантним смаком, швидко і просто! Цибуля фрі виходить дуже апетитною, з рум'яною золотистою скоринкою. Вона додасть вашій страві естетичної та смакової завершеності. Такою добре посипати не тільки хот доги, а й, наприклад, подати на гарнір, зробити салат із цибулею фрі.

30 хв. Порції: 2 331 Кк
Приготування рецепту
Як зробити хрустку цибулю фрі для хот догів, салату та закуски? Дуже просто, спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти. За бажанням можете додатково взяти улюблені спеції та приправи.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім добре промийте під холодною водою, наріжте ножем середніми шматочками.
Викладіть нарізану цибулю у відповідний контейнер із кришкою, додайте сіль і мелений чорний перець за смаком.
Накрийте контейнер кришкою і добре потрясіть його, щоб цибуля рівномірно перемішалася зі спеціями, залиште цибулю закритою хвилин на 5-10.
Додайте в цибулю борошно, закривши кришкою, знову гарненько потрясіть контейнер.
Гарненько розігрійте фритюрницю, сковорідку або сотейник з рослинною олією, викладіть підготовлену цибулю і смажте на середньому вогні хвилин 5-7 до насиченого золотистого кольору, періодично помішуючи цибулю в олії.
Обсмажену цибулю помістіть на паперову серветку або сито, щоб прибрати зайву олію.
Готову цибулю фрі викладіть у відповідний посуд і використовуйте як доповнення до своїх улюблених страв, фаст-фуду тощо. Приємного апетиту!
Буде дуже смачно, якщо посипати такою хрусткою цибулею вареники, відварену картоплю або смажені гриби.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 31.03.2023