- Пшеничне борошно 3.5 стак.
- Вода 1 стак.
- Яйця 1 шт.
- Картопля 6 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло 50 гр
- Кріп за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Вареники з сирою картоплею
Смачні до неможливості - однією порцією не обійтися! Вареники з сирою картоплею за смаком відрізняються від традиційних з вареною, але все одно виходять дуже смачними. Начинка схожа на деруни, дуже цікавий смак, спробуйте!
60 хв. Порції: 8 164 Кк
Приготування рецепту
Як зробити вареники із сирою картоплею та цибулею? Підготуйте продукти. Спочатку для тіста. Борошна може піти як більше, так і менше заявленої кількості, будете дивитися безпосередньо під час замісу.
Як зробити тісто? Візьміть миску і просійте в неї борошно. Цим ви не тільки приберете можливе сміття, а й наситите борошно повітрям, що зробить тісто якіснішим. Візьміть одразу не все борошно, а близько 2/3 від усього об'єму. Далі будете додавати під час замісу. Всипте до борошна сіль, перемішайте.
Зробіть у центрі борошна лунку і влийте в неї розбовтане яйце. Слідом влийте воду.
Почніть замішувати тісто виделкою, коли це буде вже складно, почніть місити руками. Поступово підсипайте борошно, продовжуючи активно вимішувати тісто. Воно почне збиратися в грудку, ставати більш однорідним.
Коли тісто перестане прилипати до миски та рук, борошно підсипати припиніть. Продовжуйте місити тісто далі - що довше цей процес, то більш гладким вийде тісто. Готове тісто зберіть у кулю, припиліть борошном і залиште на столі під серветкою на півгодини. За цей час борошно повністю вбере воду і в ньому розвинеться клейковина, яка відповідає за еластичність. Не пропускайте цей крок - з тістом, що вилежалося, легше працювати.
Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Картоплю та цибулю помийте й почистіть. Кріп (або іншу зелень) дрібно порубайте.
Натріть картоплю на середній тертці. На великій залишаться занадто великі шматочки, які можуть не встигнути проваритися. Слідом натріть цибулину. Ви також можете приготувати начинку в блендері. Гарненько відіжміть картопляну масу руками, зайву рідину злийте.
Посоліть і поперчіть картоплю, влийте в неї розтоплене вершкове масло і всипте нарізаний кріп.
Перемішайте. Начинка готова.
Залишилося сформувати вареники. Відріжте від тіста шматок і розкачайте його на присипаному борошном столі в тонкий пласт завтовшки 2-3 мм.
Виріжте з тіста кружечки відповідною формою або склянкою. Викладіть на кожен кружок трохи начинки. Зліпіть вареники. Спочатку складіть кружок навпіл, защипніть краї. Пройдіться ще раз по краю, фігурно загортаючи його. Зліпіть таким чином усі вареники. Обрізки тіста зберіть і розкачайте ще раз.
Як зварити вареники? Закип'ятіть воду в каструлі. Води має бути багато, щоб вареники плавали вільно і не злипалися. Посоліть її. Закиньте вареники, відразу перемішайте їх, щоб вони не прилипли до дна. Варіть вареники близько 5 хвилин після закипання - вони спливуть і плаватимуть на поверхні. Готові вареники дістаньте шумівкою. Подавайте їх до столу зі сметаною. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 23.10.2023