- Картопля 8 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Пшеничне борошно 2 стол.л.
- Рослинна олія 30 гр
- Сіль за смаком
- Спеції сухі за смаком
Драники картопляні з цибулею
Нашвидкуруч, прості, смачні, на сніданок або вечерю! Драники картопляні з цибулею та борошном потребують мінімальної кількості продуктів і часу. Смак у них яскравіший і насиченіший саме завдяки додаванню секретного інгредієнта. Подавайте їх із будь-якими соусами або сметаною.
30 хв. Порції: 3 101 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити деруни картопляні з цибулею та борошном на сковороді? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Картоплю заздалегідь очистіть від шкірки та промийте в проточній воді від забруднень.
Цибулю очистіть від лушпиння та обполосніть у холодній воді. Потім цибулю дрібно наріжте. Сковорідку для смаження розігрійте до гарячого стану і налийте трохи рослинної олії. Викладіть нарізану цибулю й обсмажуйте її на невеликому вогні 3-4 хвилини. За час смаження цибуля стане м'якшою і почне злегка підсмажуватися.
Очищену картоплю потріть на крупній тертці. Якщо з'явиться сік, то його необхідно злити.
Терту картоплю не залишайте стояти, щоб вона не потемніла. Одразу ж додайте до неї обсмажену цибулю.
Слідом додайте борошно. За смаком підсипте сіль і спеції. Усі інгредієнти змішайте.
Залежно від соковитості картоплі борошна може знадобитися трохи більше або менше. Готова картопляна маса буде досить густою.
На розігріту сковорідку ложкою викладайте деруни та обсмажуйте їх у рослинній олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Якщо готувати без кришки, то вони будуть хрусткі зовні. А якщо готувати під кришкою, то вони стануть м'якими та пропареними.
За час смаження деруни стануть золотистого кольору. Зніміть їх зі сковороди та викладайте на тарілку.
Готові картопляні деруни з цибулею та борошном доповніть сметаною та подавайте до столу. Приємного апетиту!
Сорт, розмір, якість картоплі безпосередньо впливає як на тривалість приготування, так і на смак і зовнішній вигляд страви. Наприклад, для запікання або варіння пюре потрібна картопля з високим вмістом крохмалю, для смаження - з низьким.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 13.03.2023