- Червона риба 800 гр
- Рослинна олія 2 стол.л.
- Сіль за смаком
- Мелений коріандр за смаком
- Зіра за смаком
Стейк із червоної риби
Це так смачно і красиво - будь-яка вечеря з ним стане ідеальною. Стейк із червоної риби виходить ароматним, з апетитною золотистою скоринкою. Подавати його можна як самостійну страву, або з гарніром із рису, овочів тощо. Рибу можна використовувати будь-яку: сьомгу, форель, горбушу. І готувати страву зовсім нескладно.

25 хв. Порції: 2 221 Кк
Приготування рецепту
Як смажити стейк із червоної риби на сковороді? Дуже просто, для початку підготуйте продукти за списком. Стейки риби наріжте по 2-2,5 см завширшки, рибу можна брати будь-яку (сьомгу, горбушу, кижуч), я взяв форель. Спеції вибирайте ваші улюблені, можна брати суміш сушених трав.
Очищені від луски стейки промийте під холодною водою, обсушіть паперовими рушниками і замаринуйте на 10-15 хвилин у солі та спеціях.
Щоб стейки вийшли гарними і добре просмажилися, краще використовувати сковороду гриль, змастіть її рослинною олією за допомогою силіконового пензлика і поставте розігріватися на вогонь. Можна також використовувати звичайну антипригарну сковороду.
На розігріту сковороду викладіть рибні стейки й обсмажуйте з одного боку приблизно 4 хвилини на середньому вогні.
Переверніть стейки на інший бік і обсмажте також приблизно 4 хвилини. Готовність риби можна перевірити дерев'яною шпажкою, якщо проткнувши нею стейк, побачите, що вийде прозора рідина, то він готовий.
Вимкніть вогонь і залиште рибу доходити в сковороді хвилин на 5-10. Готовий стейк із червоної риби подавайте з овочами, або будь-яким іншим гарніром, поливаючи соком лимона, щоб стейк був соковитішим. Приємного апетиту!
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 07.03.2023