- Рис 1 стак.
- Вода 2 стак.
- Часник 3 зубч.
- Паприка 0.3 чайн.л.
- Куркума 0.4 чайн.л.
- Рослинна олія 20 гр
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Рис смажений на сковороді
Просто, швидко та смачно. Рис смажений на сковороді можна використовувати як гарнір або як самостійну страву, доповнивши скибочкою лимона. На приготування йде всього 20 хвилин!

20 хв. Порції: 4 149 Кк
Приготування рецепту
Як посмажити рис на сковороді? Підготуйте для цього необхідні інгредієнти. Для приготування обирайте пропарений довгозерний рис. Він не розварюється і виходить розсипчастим. Кількість, склад і пропорції спецій можна поміняти на свій смак.
Беріть зручну глибоку сковороду. Пару зубчиків часнику очистіть і наріжте скибочками. На гарячу сковороду налийте трохи рослинної олії та викладіть нарізаний часник. Щойно він почне підрум'янюватися, приберіть його зі сковороди. Весь свій смак і аромат він встигне передати гарячій олії.
Тепер викладіть у сковороду пропарений рис і перемішайте. Він просочиться ароматною олією. Обсмажуйте рис кілька хвилин на невеликому вогні. Рис ставатиме прозорим, а потім золотистим.
Залийте рис гарячою водою. Додайте за смаком сіль і всі спеції. Усе перемішайте та доведіть до кипіння.
Готуйте рис на невеликому вогні близько 15 хвилин. Рис буде поступово вбирати в себе всю вологу і збільшуватиметься в об'ємі. Кришкою накривати не обов'язково. Але під кришкою рис приготується швидше.
Готовий рис стане м'яким і розсипчастим. Перемішайте його та зніміть із вогню. Доповніть таким гарніром будь-яку м'ясну або рибну страву. Приємного апетиту!
Рис за бажання можна замінити на будь-яку іншу крупу. Але враховуйте особливості приготування різних круп! Деякі з круп потребують попереднього замочування.
Кухня - Українська кухня | Опубліковано: 06.03.2023